В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на

...
В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на
Коментари Харесай

Половината участници от Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията

В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти стартират непрекъсната работа в компанията и не престават развиването си на цялостен или половин работен ден.

Те стават част от разнообразни основни отдели в компанията, измежду които „ Продукти и услуги “, „ Информационни технологии “, „ Оперативно ръководство на мрежата “, „ Фиксиран достъп “ и други.

В 20-ото издание на програмата тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж - с над 200 повече по отношение на 2022 година

„ Щастлива съм, че завършваме юбилейното 20-о издание на Лятната ни стажантска стратегия със страхотни резултати. В продължение на три месеца от лятото 51 надарени и стимулирани младежи се срещнаха с компанията и натрупаха скъп на практика опит в света на телекомуникациите. ", описа Малина Чавдарова, шеф Човешки запаси във Vivacom.



,,Със стажантите неуморно работиха 50 ментори – водещи специалисти в компанията, като 17 от тях влязоха в ролята на наставник за първи път. Стажантите минаха и през разнообразни профилирани образования и забавни начинания, в това число „ Въведение в историята и културата на Vivacom “, „ Бизнес етикет и връзка “, образование за GDPR, ИТ приложения и доста други. "

,,Стажантите се включиха и в обичайна доброволческа самодейност, в която тази година способстваха за реновирането и освежаването на амфитеатъра в парка „ Ротонда “ и почистването на централен парк „ Кестените “ в гр. Банкя “, добави Чавдарова.

Лятната стажантска стратегия на Vivacom e най-дългогодишната стратегия на компанията за развиване на млади гении. Досега над 1600 стажанти са минали сполучливо през нея, а всяка година над 40% от младежите удължават интервала си на стажуване или стартират непрекъсната работа във Vivacom.

Над 80 чиновници, които са почнали като стажанти в компанията, през днешния ден са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти, споделя компанията.



„ Тази година наградихме Лятната стажантска стратегия с две спомагателни начинания, които бяха доста високо оценени от нашите стажанти. Благодарение на 360-градусовата ротация дадохме опция на младежите да опознаят работата във всички основни отдели в компанията, а по време на персоналната среща с основния изпълнителен шеф на Vivacom Николай Андреев те споделиха усещанията си от компанията и получиха скъпи препоръки за бъдещото си развиване. ", разяснява Чавдарова "

,,И двете начинания се възприеха с възторг от стажантите и бяха високо оценени от тях. Със сигурност продължаваме с тях и в идващото издание на Лятната ни стажантска стратегия. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР