В края на януари в посолството на САЩ в България

...
В края на януари в посолството на САЩ в България
Коментари Харесай

Разследват открита свастика в посолството на САЩ в София

В края на януари в посолството на Съединени американски щати в България е била открита свастика, нарисувана с лилаво мастило върху щора на прозорец, заяви Axios. Инцидентът е провокирал безпокойствие в самата централа на Държавния департамент, съобщи Актуално.

Изображението е било намерено за първи път на 28 януари, ден след Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. Според източници, осведомени с информацията на посолството на Съединени американски щати в София, свастиката е открита в охраняема част на посолството, което демонстрира, че този, който я е нарисувал, е имал достъп до американската дипломатическа работа. 

" Департаментът приема този въпрос извънредно съществено ", съобщи Нед Прайс, представител на Държавния департамент. " Ние недвусмислено осъждаме всевъзможни случаи на ненавист или пристрастия на работното място, какъвто наподобява е този случай ". " Това е неприветлив знак, който символизира всичко, против което ние като ведомство се противопоставяме ", сподели той.

" Ангажирани сме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Държавният департамент, в това число нашите посолства в чужбина, ще останат приветливо, приобщаващо и свободно от предубеждения работно място ". " Нека бъда явен: антисемитизмът няма място в Държавния департамент, в моята администрация или където и да било по света ", съобщи Байдън в изказване през юли. " От всички нас зависи да не даваме леговище на омразата и да се противопоставяме на фанатизма, където и да го открием ". Държавният департамент стартира следствие на случая в София, само че резултатите от него към момента не са оповестени.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР