В края на януари, без каквото и да е предупреждение,

...
В края на януари, без каквото и да е предупреждение,
Коментари Харесай

Machinima прекрати съществуването си

В края на януари, без каквото и да е предизвестие, Otter Media приключи достъпа до архива на развлекателната мрежа Machinima в YouTube. Това породи постоянната порция клюки, а най-мрачните от тях се потвърдиха. Емблематичната креативна площадка е пратена в историята.

Machinima води началото си от 2000 година, когато и започва Machinima.com – средище за хора, които основават наличие, употребявайки фрагменти от видеоигри. Мрежата придобива особена известност с възхода на YouTube, прераствайки в мрежа от видеоканали и стотици хиляди клиента. Платформата става дом и на автентично наличие, като Halo 4: Forward Unto Dawn, Street Fighter Assassin’s Fist и Mortal Kombat: Legacy. През 2016, мрежата е добита от Warner Bros., които на собствен ред са погълнати две години по-късно от телекомуникационния колос AT&T, които са притежатели на подобен бизнес, като този на Machinima – Otter Media. Именно Otter поеха отговорност за заключването на архива на Machinima през януари и тяхно е решението за слагане на завършек на мрежата.

„ Избрани чиновници на Machinima ще останат в компанията, която сега обезпечава услуги за усилване на комбинираното портфолио на Otter Media. Machinima приключва оставащите си интервенции. Изпълнителният шеф на компанията Ръсел Арънс остава в Machinima и ще оказва помощ с дейностите по прехода, до момента в който изследва нови благоприятни условия за продължение на кариерата си “, гласи изказване от страна на формален представител на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР