В края на втория месец на министерството в страната сме

...
В края на втория месец на министерството в страната сме
Коментари Харесай

Министър Хинков за заплатите в Спешна помощ: Увеличението никак не е малко

В края на втория месец на министерството в страната сме постигнали нарастване на заплатите в Спешна помощ в порядъка на 22%, което по никакъв начин не е малко. Това сподели здравният министър Христо Хинков на ексклузивен брифинг във ведомството в отговор на протестиращите медици.

" От позиция на обстановката в страната, от позиция на желанието ни да влезем в 3% недостиг - нарастването на заплатите по никакъв начин не е малко. Многократно това нещо го бяхме декларирали на профсъюз " Защита ", който е долу под нашите прозорци ", сподели той.

" Аз персонално съм се срещал 4-5 пъти с тях и съм бил търпелив към настояванията и проблемите им, опитвал съм се да схвана всичко това, само че не разбирам методите им. Най-лесно е да се желае и подава оставка, само че би трябвало да се разбере какъв е казусът в дълбочина, а той забатачен от доста време насам и никога не може да се реши за два месеца. Проблемът е обвързван с това, че заплатите в тези значими браншове фактически не са били обект на внимание на предходни управления. Не желая да мятам виновността ", добави министърът, представен от " Фокус ".

Министър Хинков показа, че в диалозите със " Защита " екипът му е направил всичко допустимо за постигането на това, което недоволните желаят в някаква степен, само че при причисляването на сметката на тяхното предложение сумата е надвишила 30 млн лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР