В края на всяка година и началото на новата винаги

...
В края на всяка година и началото на новата винаги
Коментари Харесай

Малки стъпки всеки ден: 10 новогодишни обещания за щастлива връзка

В края на всяка година и началото на новата постоянно си даваме обещания.
Но дали съумяваме да изпълним и половината от тях? Ако не предприемем дейности, новогодишните обещания се трансформират в празни приказки. Казваме си, че няма да се ядосваме за дреболии, че ще спортуваме повече, ще пътуваме повече и т. н. Но дали и връзката ни не се нуждае от такива новогодишни цели, които да си сложим и да следваме дружно с обичания ни човек?
Разбира се, че да! Вижте 10 хрумвания по какъв начин да подобрите взаимоотношенията си през новата година с дребни стъпки.

1. Да бъдете по-добри и великодушни един към различен освен на празници. Нужно ли е да чакате идващите Коледа и Нова година или рождените ви дни, с цел да си показвате любов, грижа? Щедростта не всеки път е материална или скъпа. Малките жестове са тези неща, от които всяка връзка се нуждае. Когато обичаме и ни обичат всеки ден е специфичен, тъй като сме дружно с колегата си.

2. Малки промени, когато се храните дружно. Повечето двойки го вършат до момента в който гледат телевизия, взират се в телефоните си. Пропускаме един доста значим миг за любовната връзка. Споделянето на храната, удоволствието от това да я хапваме в обичана компания. Нищо друго не ни е належащо. Помислете – сигурно може да отделите най-малко 30 минути, с цел да извършите закуската, обяда, вечерята по-хубави, без технологии.

3. Да спортувате дружно. Някои от вас ще кажат „ Ние към този момент го вършим “. Чудесно, продължавайте и през новата година да се подкрепяте в това да бъдете по-здрави и в добра форма. Надградете този позитивен табиет, прибавете ново занимание, още веднъж обвързвано със спорта или си поставете нова цел.

4. Обърнете внимание на секса. Отделете време да се свържете още веднъж с колегата си, да разсъните пристрастеността в спалнята, изключително в случай че интимността се е трансформирала в рутина. Не забравяйте, че тя не е единствено в спалнята, само че и отвън нея. Ако липсва, в леглото всичко ще е просто облекчаване на нагона.

5. Спрете да се карате за дреболии. Ако имате съществени разногласия с колегата си, значимо е да ги разрешите, само че се пробвайте да избегнете дребни разногласия и обиди. Заядливи мнения и намеци, драматизиране на всяка обстановка, са ненужни за връзката борби.

6. Стремете се към прочувствена почтеност. Това важи за шерването на възприятията един към различен. Онези, които ни припомнят за какво сме дружно, само че и на това, което ни тежи във връзката, на персоналните паники. Също по този начин, казването на „ усещам “ вместо „ ти ме накара да се усещам “ ще помогне на вас и колегата ви да останете фокусирани върху разрешаването на отрицателните страсти, без това да се трансформира в обвинявания един към различен.

7. Да се отнасяме един към различен не като към даденост. Лесно е да приемем сантименталния си сътрудник за даденост и от време на време не се отнасяме към него по този начин, както би трябвало. Разбира се, с цел да променим този табиет е нужна процедура. Защото връзката изисква старания, поддържане, а в живота нищо не ни е даденост.

8. Да бъдете по-добри слушатели. Помислете по какъв начин разговаряте с колегата си, когато имате да си кажете нещо значимо или просто по този начин си говорите. Може би гледате по едно и също време телевизия, телефона си, вършите домакинска или друга работа. Това не ви прави добър слушател. Активното слушане и участване в диалога е значимо за любовната връзка. Така се слагат основите на положителната връзка.

9. По-малко рецензия и повече похвали. Когато прекарвате доста време с някого, става елементарно да пренебрегнете нещата, които са прелестни в него. Без градивна рецензия не може, само че без похвали също.

10. Заедно да се разделите с нездравословен табиет. Това може да е нездравословно хранене, застоял метод на живот, приложимост на цигари, алкохол и т. н.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР