В края на вчерашния ден стана ясно, че Даниил Медведев

...
В края на вчерашния ден стана ясно, че Даниил Медведев
Коментари Харесай

Игра като за номер едно: Медведев разгроми Нишиока и е 1/2-финалист в Акапулко

В края на вчерашния ден стана ясно, че Даниил Медведев ще заеме челната позиция в ранглистата, откакто Новак Джокович позволи непредвидена загуба от Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и по този начин международният номер 123 собственоръчно лиши водачеството на сърбина в класацията на ATP и го подари на руснака, който ще застане на челната позиция от идния понеделник. Московчанинът обаче по никакъв метод не се разсея от тези условия и продължи без изгубен сет към полуфиналите в Акапулко, надигравайки Йошихито Нишиока с 6:2 6:3 и в идващия стадий на шампионата би могъл да вземе реванш от Рафаел Надал за загубата, която му нанесе Рафа в тазгодишния край на Аустрелиън Оупън.

Срещата стартира равностойно, като японецът сподели предпочитание да се бори и навакса закъснение от ранен пробив. Впоследствие стана очевидно, че азиатецът просто няма нужните оръжия, с цел да окаже някаква по-сериозно опозиция на топ поставения, който наказваше неговите плитки удари и влезе в серия от четири следващи гейма, с цел да си обезпечи спечелването на първата част.

Вторият сет започва изненадващо, тъй като Нишиока печелеше съвсем всяко дълготрайно разиграване и справедливо се откъсна с брейк напред за 3:1. Оттам насетне обаче международният номер две влезе в нова дълга поредност от извоювани геймове, с чиято помощ отхвърли изцяло съперника си да мисли за реализирането на някакъв поврат и напълно скоро Медведев напусна корта в ролята на подобаващ победител.

No 1, getting it done
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР