В края на тази година ще стартира процедурата по възлагане

...
В края на тази година ще стартира процедурата по възлагане
Коментари Харесай

Обявяват общаствена поръчка за пътя Мездра – Ботевград

В края на тази година ще започва процедурата по възлагане на инжинеринга за пътя Ботевград – Мездра. Това разгласи през днешния ден във Враца министърът на районното развиване Николай Нанков.

Инжинеринга включва работно планиране и самото строителство.  В взаимозависимост от това какъв брой се проточат публичните поръчки ще зависи и по кое време ще бъде направена първата копка по разширение и възобновяване на трасето.

„Знаете казуса с обжалванията, който  стой пред всички възложители в България.
Имаме си едни непрекъснати жалбоподатели по всички тематики, само че няма в този момент да ги разясня. Важното е че до края на годината ще стартираме с публичната поръчка за предпочитания сектор по направлението Ботевград – Видин“, изясни министърът. Средствата за този път ще дойдат от въвеждането на тол-системата.

Междувременно със средства от оперативна стратегия «Транспорт» се проектират другите два предпочитани сектора по  Е-79.  Първият е правата Бела – Руженци – Димово, а вторият –  обходният път на град  Димово.

ВъвВраца Министър Нанкво откри актуализирания със средства от страната бул. «В.Кънчов», по който до наскоро минаваше гл. път Е-79 и даде старт на цялостната рехабилитация на пътя до Леденика.

Само за тези две прави страната е отпуснала над 28 млн.лв.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР