В края на старата и началото на новата година обикновено

...
В края на старата и началото на новата година обикновено
Коментари Харесай

Топ професии за млади висшисти

В края на остарялата и началото на новата година нормално си вършим равносметка, градим проекти и обмисляме по какъв начин да сбъднем фантазиите си. И, несъмнено, взимаме своите новогодишни решения. За младежите те постоянно са свързани със промяна на работата и израстване в кариерата. Възможностите в избрани области обаче са много повече и по-привлекателни, в сравнение с в други. Динамичното развиване на пазара на труда обрисува ясно промишленостите, в които нараства нуждата от фрагменти в паралел с варианти за подготовка, преквалификация и конкурентно заплащане. Ето кои ще бъдат най-перспективните професионални сфери за младите висшите през 2019 година:
Ръководител на полети
Трафикът в небето над България непрекъснато се усилва, което директно рефлектира върху нуждата от фрагменти, които да го ръководят. Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ целогодишно приема документи за позицията, като сесиите за асортимент се организират напролет и есента. Професията не слага пред претендентите условие за избрана компетентност, а единствено за висша степен на обучение и възраст до 29 години. Подробни условия за кандидатстване могат да бъдат открити на интернет страницата www.bulatsa.com, само че по-любопитни са опциите за образование и спецификите на работа. Бъдещите ръководители на полети минават през двугодишно образование, обезпечено от стипендия. Сериозното образование в съвременен авиационен център подсигурява сполучлив старт в специалността. Множество други обществени придобивки в допълнение усилват привлекателността на позицията началник на полети.
Специалист по осведомителна сигурност
През изтичащата година анализатори от Forbes още веднъж сложиха специалността в ранглиста на най-търсените в международен мащаб. Нарастващите равнища на цифровизация на бизнеса и в нашата страна ускоряват нуждата от добре готови фрагменти, които да поемат ръководството на рисковете за бизнеса в качеството им на експерти по осведомителна сигурност. IT-експертите в последните години са най-търсени от работодателите. От една страна е възходящият ритъм на аутсорсинг промишлеността, от друга утвърждаващите се професионални позиции на сектора, които го вършат конкурентоспособен и с капацитет да обезпечава планове с все по-високи равнища на компликация, а от трета - възходящите провокации пред осведомителната сигурност. Сигурността на данните за всички корпорации и компании, работещи с клиенти, е оперативно и конкурентно преимущество, ето за какво търсенето и развиването на експерти по осведомителна сигурност също нараства. Нивата на възнаграждение варират в подтекста на другите бизнес посоки, само че са в категорията високи за страната.
Инженер в автомобилната промишленост
Автомобилната промишленост у нас е в напредък, само че изпитва сериозен дефицит на квалифицирани фрагменти. Клъстерът, сплотяващ интернационалните и български компании в автомобилната промишленост, регистрира 50 000 заети в бранша и 1,5 милиарда евро размер на консолидираните експортни продажби. Позитив в избора на професионална изява в тази сфера е децентрализираността ѝ, което разрешава опция за претовареност в разнообразни региони на страната и надлежно тяхното развиване. Над 200 са компаниите, произвеждащи съставни елементи за огромните международни производители на коли, а през 2019 се чака развиването на 12 нови плана с интернационалните вложения. Ето за какво механически готови фрагменти ще бъдат извънредно мечтани, като прогнозите сочат растеж до 100 хиляди работни позиции в интервал до 4-5 години.
Мениджър по щастието
Ако не сте се разпознали в препоръчаните разновидности, може би ще ви е любопитно да научите, че в избрани компании съществува и позицията „ happiness manager “. Това е оня кадър в екипа, който дава отговор за регулярното зареждане на офиса с шоколад, дребните вътрешни събития вид „ петъчна закуска с топли кроасани “ или „ дни на здравето “, в които офисът претърпява на плодове, и други тиймбилдинг формати.
Националният статистически институт и водещите организации за асортимент на личен състав дават оптимистични прогнози за пазара на труда през първото тримесечие на новата 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР