В края на следващата седмица се очаква да пристигне първият

...
В края на следващата седмица се очаква да пристигне първият
Коментари Харесай

Медицинският хеликоптер у нас ще лети само по светло

В края на идната седмица се чака да дойде първият медицински хеликоптер у нас. Министърът на превоза Георги Гвоздейков удостовери, че машината ще пътува единствено при удобни условия.

" Машината ще лети при подобаващи метеорологични условия. Имаме удостоверение от Италия, че полетът ще се извърши на 31 януари. На борда му ще има и наш водач. Вчера са извършени тестови полети ", заяви в " България заран " Димчо Добрев - изпълнителен шеф на Bulgaria Heli Med Service.

Хеликоптерът ще извършва задания единствено в светлата част на денонощието доникъде на втората година след идването му в България, защото на водачите ни им е належащо време да се обучат на новия хеликоптер. Ограниченията на хеликоптера са частични, няма да извършва полети само при ясно и слънчево време, посочи Добрев.

Предстоят голям брой административни процедури, като упованията са те да приключат за към седмица. Ще има фирмено образование на водачите ни. Всеки от шестимата водачи би трябвало да извърши нальот с над 10 часа с италиански инструктор, който да оцени тяхната подготвеност в състава на авиационния оператор. 

" Правим планове в края на февруари да стартираме дежурство по оказване на незабавна здравна помощ по въздух. Първият хеликоптер ще бъде основан в София - в северния регион на летище София. Периметърът на всеки един хеликоптер е очакван по този начин, че да се съблюдава правилото за " златния час ". С първия хеликоптер можем да покрием територията на Западна България ", изясни Добрев пред  Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още че, поддръжката на хеликоптера ще се прави от български механически състав, има и гаранционно поддържане в границите на 6 месеца. Гаранцията на хеликоптера е 3 години. 

В напреднала фаза е построяването на хеликоптерни площадки в редица градове в страната. Очаква се да бъдат открити напролет, заяви Димчо Добрев.

А в края на юни и през декември се чака у нас да дойдат вторият и третият хеликоптер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР