В края на септември месец традиционно започват резервациите за Нова

...
В края на септември месец традиционно започват резервациите за Нова
Коментари Харесай

4 000 лв. за ЧНГ! Офертите се разграбват бързо

В края на септември месец обичайно стартират резервациите за Нова година. Все отново някои специалисти поучават да заложим на несъмнено и да я създадем една година по-рано, защото свободните места завършват бързо.

" Дестинацията дефинира времето за запазване. Може да сте закъснели, да сте в точния момент и да сте подранили. И трите са правилни. Ако клиентът се ориентира към екзотични дестинации, значи е просрочен, резервациите за там завършват в края на септември. Ако сте предпочели по-близка дестинация в прилежащи страни, в този момент започват автобусни почивки, а в случай че приказваме за къщи за посетители, към този момент е минал сезонът от дълго време ", каза Павлина Иванова от Обединение " Бъдеще в туризма " в студиото на " България заран ".

Тя разясни, че къщите за посетители са познати на клиентите като мястото, за което се прави резервация най-малко една година по-рано. Гостът изясни, че има оферти и за ранни резервация. В момента хората могат да се възползват и от отстъпките, които варират от 10-15%.

Пакетите за Нова година са доста разнообразни в България и в чужбина. Данните от предходната година демонстрират, че празненство у нас ще ни коства много по-солено от тържество в чужбина. Иванова показа, че би се радвала, в случай че тази наклонност продължи, защото това би говорило за нараснал стандарт на туризма в страната.

" Това е супер вест. Ако има такива цени, това значи, че имаме клиенти, които могат да си го разрешат, а и имаме към този момент и качествена услуга, която се предлага на тази цена. По отношение на другите дестинации, палитрата е огромна. От 300 до 800 лева можем да се направи отмора в Турция или Сърбия с проведен превоз. Ако разтеглим бюджета - до 1000-1500 лева.- можем да отидем до Тунис или Египет. Скочим ли до 2500-4000 лева можем да отидем до Бали или на круиз ", разяснява гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя разясни, че е мит, че круизите са скъпи. Според нея цената е висока, само че включва, доста неща - три хранения дневно, превоз, стая, друга дестинация всеки ден. 

От Обединение " Бъдеще в туризма " имат акция за информиране на клиента, когато е решил да пътува с туроператор. За страдание, има доста случаи на измами и някои клиенти губят парите си. Важно е да се знае, че постоянните туроператори могат да бъдат тествани от уеб страницата на Министерството на туризма.

В края на диалога Иванова изрази мнение и за решението на хотелиерите да се откажат от услугата all inclusive. 

" Адмирирам това решение. Ако приказваме за отричане, ние би трябвало да сменим политиката и България, към този момент ще има друга позиция в света на туризма. All inclusiv-ът по целия свят допуска всеобщ туризъм, което значи и невисок клас туризъм. Ако се тръгне в посока унищожаване, сътрудниците би трябвало д са деликатни, тъй като би трябвало да се предложат доста високо качества на продукта ", безапелационна е тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР