В края на седмицата той каза, че страната е затънала

...
В края на седмицата той каза, че страната е затънала
Коментари Харесай

Орбан към антиваксърите: Избирате между ваксината и смъртта

В края на седмицата той сподели, че страната е " затънала до шия в четвъртата вълна " и че нито тази, нито възможна пета вълна нямаше да има, в случай че всички се бяха ваксинирали, написа " Дневник ".

" Всеки носи отговорност за себе си, само че това не е всичко, тъй като всеки неимунизиран съставлява заплаха за себе си и за останалите ", добави Орбан. Той подсети, че всички останали ограничения забавят развиването на пандемията, само че не оказват помощ тя да бъде преборена. Оправдано е и реваксинирането, защото 4-6 месеца след втората доза защитният резултат стартира да понижава, изясни още министър председателят.

В понеделник за пръв път Унгария разреши хората да се имунизират без авансово записване и пред главните лечебни заведения в Будапеща се извиха опашки, заяви " Ройтерс ". Данните за дните от петък до неделя, оповестени през днешния ден, сочат 27 209 нови инфектирани и 392 умряли. С население от 10 млн. души страната е с 33 172 смъртни случая, а с завършена имунизация са към 5.8 млн. души. Около 80-90% от настанените в интензивни отделения са неимунизирани.

Миналата седмица държавното управление вкара наложително носене на маски на закрити пространства и направи наложително имунизирането на здравните служащи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР