В края на седмицата председателите на комисиите по европейските въпроси

...
В края на седмицата председателите на комисиите по европейските въпроси
Коментари Харесай

Председателите на комисиите по европейските въпроси на националните парламенти в ЕС пристигат в София за заключителна конференция

В края на седмицата ръководителите на комисиите по европейските въпроси на националните парламенти в Европейския съюз идват в София за присъединяване в заключителна двудневна Конференция. Събитието е част от програмата на Българското европредседателство, на което ще се проучват достиженията на страната ни като ротационен ръководител на Съвета на Европейският съюз. 

Заключителната конференция на ръководителите на комисиите по европейските въпроси, така наречен Пленарен КОСАК ще проучва трите значими за Председателството ни тематики - Западните Балкани, стълба за обществени права и кохезионната политика, осведоми ръководителят на Комисията по европейските въпроси в Народното събрание Кристиан Вигенин:

" Ние като национални парламенти да подкрепим това, което беше реализирано в София, в това число с финансовите задължения за развиването на инфраструктурата и цялата поредност от съответни стъпки, които бяха набелязани на срещата на високо ниво в София ".

Заключителният КОСАК ще премие два документа - приноси и умозаключение за последните шест месеца:

" Вярвам, че част от тях ще бъдат и по-положителни спрямо това, което беше реализирано на държавно ниво, приказвам особено за Западните Балкани, тъй като ние желаеме и на парламентарно ниво да има един засилен ангажимент на националните парламенти към парламентите от Западните Балкани ".

Пленарният КОСАК, на който ще участва заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс, ще бъде открит от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, приветствено слово ще насочи и президентът Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов ще показа достиженията на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Пленарната среща на конференцията на ръководителите на комисиите по европейските въпроси е заключителната среща от парламентарното измерение на Европредседателството на страната ни, на която ще участват над 400 делегати. 

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР