В края на пресконференцията на Новак Джокович след финала на

...
В края на пресконференцията на Новак Джокович след финала на
Коментари Харесай

Куриоз: Журналист иска от Новак Джокович съвет за болната му жена

В края на конференцията на Новак Джокович след финала на Мастърса в Париж се стигна до много необикновена обстановка, която шокира всички в залата.

" Новак, това, което ще ви попитам, е доста значимо и повярвайте ми, че не е смешка! ", стартира своето послание тенис публицист от Белгия, представен от bTV. 

" Жена ми доскоро ми писа и ме помоли да те попитам – по какъв начин съумя да се оправиш със стомашния вирус тази седмица? В момента тя претърпява сложен миг, тъй че ще се радва да се вслуша в съвета ти... "

Залата избухна в смях, само че Новак остана сериозен:

" Знаете ли, аз не съм доктор и не мога да давам медицински препоръки. Тялото на всеки реагира друго, само че намирам, че приемът на течности е основен за мен. Не мога да приказвам от името на брачната половинка ви или от името, на който и да е различен по отношение на това каква диета ще проработи. Аз персонално не можех да хапвам доста, ядях единствено един път дневно и по-късно пиех единствено течности, тъй като всичко, което слагах в устата си, скоро излизаше.

Бях зашеметен и усещах уязвимост. При нас спортистите е ясно - или ще преодолееш събитията, болката и вирусът, или ще те победят. С други думи - няма " половин път " - или се отказваш и се оттегляш от шампионата, или успяваш да извлечеш сила от адреналина, от публиката, от страстите, които изпитваш на корта. Именно това ми даде спомагателна мотивация да издържи тази седмица.

Проблемите със стомаха ме мъчат като всички останали, коства ми се по-кратко от случая с жена ви, само че аз минах през пъкъла за 3-4 дни и едвам през днешния ден се почувствах относително обикновено ", отговори Новак час, откакто бе победил Григор Димитров в поредни сетове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР