В края на прекрасния пролетен месец май, в очакване старта

...
В края на прекрасния пролетен месец май, в очакване старта
Коментари Харесай

12 любопитни „майски“ исторически факта за Спорт Тото

В края на прелестния пролетен месец май, в очакване старта на отпускарските летни прекарвания, ще споделим с вас няколко хронологично подредени исторически обстоятелството, от дългата история на лотариите в България и несъмнено - на Българския състезателен тотализатор. Българският спорт постоянно е бил в основата на съществуването на 64-годишната организация, само че освен пристрастеността към спортовете подхранва интереса на хората към игрите на Спорт Тото през тези години.

И по този начин. Ето какви забавни събития са се случили през месец май, само че в разнообразни години:

През месец май 1898 година е учредена първата
лотария в България. Това става с декрет на Цар Фердинанд I и " Закон за основаване на " Софийска класна лотария ". На Софийска община е обещано правото да провежда лотарията за интервал от 20 години. През това време са били изцяло неразрешени продажбите на билети от непознати лотарии. " Софийска класна лотария " договаря с Генералното банково Елзаско сдружение в Страсбург и подписва контракт за преотстъпване на концесия.

На 12 май 1957 година е основан Български състезателен тотализатор

Реклама след 7-ми параграф

В 20-ти тираж на 1958 година се вкарва тегленето на 6 постоянни цифри и едно в допълнение. Така се появява новата междинна печеливша група " 5 плюс 1 ". Първите изтеглени цифри са: 1,. 10,12, 16, 28 и 40 и в допълнение 39. Първия улучил числата от " 5 плюс 1 " се споделя Илия Чопанов от Бургас, който печели сумата от 40 000 лева През юли 1990 година се вкарват промени в Правилника на игрите и се отстранява междинната печеливша група " 5плюс 1 ".

На 1 май 1963 година се провежда ексклузивен тираж, като набраните средства са предопределени за подкрепяне на едно от най-популярните надпревари по колоездене - пробегът София - Варна, стартирал за първи път в далечната 1934 година

Извънредни тиражи на Тото 1. Първи ексклузивен тираж е на 30 май 1986 година " 13 срещи " с стратегия мачовете от международното състезание по футбол в Мексико.

От 8 май 1997 година насам тиражите в играта 6 от 42, сходно на играта 6 от 49, също стартират да се теглят два пъти седмично четвъртък и неделя.

От 2006 година на 17-ти май честваме Денят на българския спорт, а датата е емблематична за всички, работещи в тази сфера. Празникът се отбелязва в България през последните 15 години.

Отново през май 2011 година, до тогава обособеното Директива за птиците " Държавно-парична предметна
лотария " става част от Български състезателен тотализатор, сливайки се с него.

На 10 май 2015 година се отстранява второ изтегляне на играта 6 от 49 и се вкарва стартов
джакпот от 1 млн. лева - началната минимална сума, над която стартира натрупването на джакпота след всеки извоюван подобен.

От 10 май 2016 година се вкарва по-висок стартов
джакпот - към този момент от 2 милиона лв..

На 12 май 2016 година започва играта " Рожден ден ". Целта е участникът да направи вярна предварителна прогноза за изтеглянето по едно и също време на последните две числа на календарна година, месец от годината, дата в определения месец и ден от съответната седмица. Печелившите групи са 15, натрупва се
джакпот.

От 12 май 2016 година в играта 6 от 42 се вкарва стартов
джакпот от 200 000 лева за всеки тираж, в случай че преди този момент е улучена шестицата.

Като за край - още един забавен спомагателен факт: Не пропускайте до 30 май опцията да се включите в акцията, проведена за членовете на ТОТО Клуб -. Всеки клиент, взел присъединяване в числовите или закупил ваучър за моментните лотарийни игри на БСТ на стойност равна или по-голяма от 2 лв., ще получи правото да натрупва в потребителския си профил по 1
бонус точка за всеки 2 лв. покупка. Всеки 10 бонус точки, събрани в интервала на промоционалната акция ще дават 1 късмет за присъединяване. Допълнителни информация за събития и акции, както и най-актуални вести от света на спорта ще намерите в уеб страницата.

Българският Спортен Тотализатор отделя % от всеки
залог в поддръжка на родните спортни федерации, което ги подтиква да се развиват и да слагат нови върхове.

Със Спорт тото печелите Вие, печели и българския спорт!

* наличие на Спорт Тото


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР