В края на предстоящата среща на върха в Брюксел и

...
В края на предстоящата среща на върха в Брюксел и
Коментари Харесай

НАТО е против ядрени ракети с наземно базиране в Европа

В края на идната среща на върха в Брюксел и в навечерието на срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин, водачите на страните от НАТО имат намерение да разгласят, че се опълчват на разполагането на нуклеарни ракети с наземно базиране в Европа, написа американското списание, базирайки се на източници от Европейския съюз и Конгреса на Съединени американски щати.

Според информацията, с която разполага изданието, такава позиция се съдържа в плана на официално съобщение, което би трябвало да бъде оповестено след приключването на срещата на върха на НАТО

Тази стъпка се преглежда като вероятен метод да се понижи равнището на напрежение в връзките с Москва

и да се направи първата стъпка в разговора за надзор на оръжията преди срещата на върха сред президентите на Съединени американски щати и Русия в Женева на 16 юни”, написа списанието.

Байдън предприе първото си пътешестване в чужбина в сряда като президент на Съединени американски щати. Той взе участие в срещата на върха на Г-7 във Англия. След това стопанинът на Белия дом ще отлети за белгийската столица за среща на върха на водачите на страните-членки на НАТО.

След това в Брюксел ще се организира среща на върха сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. Кулминацията на пътуването на Байдън приключва със срещата му с Путин в Женева на 16 юни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР