В края на празниците започна да се увеличава трафикът на

...
В края на празниците започна да се увеличава трафикът на
Коментари Харесай

Натоварен следпразничен автомобилен трафик към София


В края на празниците стартира да се усилва трафикът на коли, сн. БГНЕС

Традиционно в последния ден от празнични дни, придвижването на моторни транспортни средства към София е натоварено като най-интензивните часове ще са сред 17 и 19.30 часа. Очаква се в същото време над 100 000 автомобила да влязат в столицата, заяви началникът на отдел " Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев на брифинг в понеделник.

Създадена е организация на придвижването за прибиращите се към София. В следобедните часове всички входове на София към този момент са били натоварени, като по-сериозно е било ситуацията от Панчарево и в посока " Младост” сега.

На остарелия път край Владая са пуснати две ленти в посока София още от 10 часа в понеделник. " Поставени са нужните сигнализации, с цел да могат хората да влезнат по-бързо в столицата през остарелия път. На всички останали входни автомагистрали и пътища, които водят към София, ще имаме наши полицейски екипи и при нужда ще даваме приоритет на влизащите в столицата “, сподели комисар Тенев. Двупосочно е придвижването и при свлачището по автомагистрала " Люлин ". Там също има полицейски екипи, които подкрепят придвижването, сподели той.

По думите му най-вероятно и във вторник сутринта жителите на София ще се прибират по домовете си.

" Уверяваме всички, че отново ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и на следващия ден ", уточни Тенев и предизвести каращите в плътни колони да съблюдават отдалеченост, защото огромна част от злополуките в понеделник са станали точно затова.

Центърът за градска подвижност контролира кръстовищата в София. На място предпочитано пускаме придвижването по линията Пловдив-София.

Натоварено е придвижването и през граничните пунктове. По пътищата в страната има някои ограничавания, поради многото прибиращи се в последния почивен ден коли. До 20 часа е неразрешено придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР