В края на посещението си в Мозамбик папа Франциск се

...
В края на посещението си в Мозамбик папа Франциск се
Коментари Харесай

Папата се обяви против отмъщението в проповед пред десетки хиляди души в Мозамбик

В края на визитата си в Мозамбик папа Франциск се разгласи срещу отмъщението в проповед на претъпкан стадион в столицата Мапуто, съобщи Франс прес.

" Не може да се мисли за бъдещето, да се построява нация, общество, опиращо се на " равнопоставеността " на насилието, съобщи папата пред присъстващите, които съгласно уредниците са били 60 000 души.

Изразявайки се на португалски, аржентинският папа съобщи, че не трябва в никакъв случай да се следва античният закон " око за око, зъб за зъб ".

" Никое семейство, никоя група съседи, никой етнос и още по-малко никоя страна нямат бъдеще, в случай че моторът, който ги свързва, се състои от възмездие и ненавист. " Равнопоставеността " на насилието постоянно е безкрайна серпантина и цената й е доста висока. Имате право на мир! ", съобщи папата.

Той също по този начин посъветва мозамбикците да се пазят от всички в страната и отвън нея, които желаят да употребяват в собствен персонален интерес естествените благосъстояния на Мозамбик. " Тъжно е, когато това се случва сред братя от една и съща страна ", разяснява Франциск.

" Мозамбик е страна с огромни естествени и културни благосъстояния, само че парадоксално огромен брой от жителите й живеят под прага на бедността ", означи папата, представен от Ройтерс.

По данни на Световната стратегия на Организация на обединените нации за прехраната 80 % от 30-милионното население на Мозамбик нямат пари да се нахранят уместно.

Мозамбик е в най-долната четвърт от класацията на " Трансперънси интернешънъл " за възприемането на корупцията.

Преди проповедта си на стадиона папата посети болница за лекуване на инфектирани с ХИВ майки и деца, която се ръководи от католическа благотворителна организация, съобщи Асошиейтед прес.

Мозамбик е една от най-засегнатите от епидемията от СПИН страни в света.

От Мозамбик папата отпътува на посещаване в Мадагаскар. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР