В края на първия ден от своето посещение в Ерусалим

...
В края на първия ден от своето посещение в Ерусалим
Коментари Харесай

Румен Радев към българските евреи: Вие сте най-добрите посланици на България в Израел


В края на първия ден от своето посещаване в Ерусалим президентът Румен Радев се срещна с представители на организациите на българските евреи в Израел.  Президентът Румен Радев се обърна към тях с думите:
" Вашият принос да имаме през днешния ден едни от най-хубавите връзки в нашата история е голям. Вие сте най-хубавите посланици на България в Израел. Вие постоянно сте били и оставате наши другари "

Общността на българските евреи в Израел е натурален мост за развиване на двустранния продан в региона на образованието и културата, съобщи още Радев и още веднъж акцентира, че за България Израел е другар и стратегически сътрудник. Президентът изрази признателността си за ентусиазма, с който българските евреи пазят традициите и духа на двустранните връзки със основаните клубове, организации и сдружения.

„ С президента Ривлин споделяме обща позиция, че връзките сред България и Израел би трябвало да бъдат доста по-активни и ползотворни във всички области, освен във връзка с стопанската система и вложенията “, уточни още президентът.

Радев е безапелационен, че невижданият акт на спасяването на българските е мотив за горделивост за всеки българин. По думите му,  това не се дължи на случайност, а на построените вековни връзки сред българи и евреи. „ Нашата еврейска общественост в България постоянно е била интегрирана пълноценно и е била неразделна част от българското общество. Винаги българските евреи са били един до друг със своите български съграждани в битките на българския народ, както и в челните редици на науката, образованието и изкуството в България “, акцентира Румен Радев.

Адвокат Моше Алони - един от вносителите на предлагането българската православна черква да получи Нобеловата премия за мир, тъй като е единствената религиозна групировка в света, защитила евреите си по време на Втората международна война, съобщи:

" Хората по света не знаеха, че 48 хиляди души са били избавени в България не по случайност и тези хора гледат обратно с обич ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР