В края на отминалата седмица станахме свидетели на проява на

...
В края на отминалата седмица станахме свидетели на проява на
Коментари Харесай

ПП-ДБ питат службите: Заплашва ли руската диаспора по българското Черноморие мира в страната

В края на отминалата седмица станахме очевидци на демонстрация на неприемлива безпардонност, градираща до безочливост, от страна на настоящия съветски народен представител Пьотр Толстой във връзка с нашата страна, уточни Митковски.

Според него настоящият заместник-председател на съветската Дума си е разрешил обществено да разгласи българското Черноморие за съветска територия, а сънародниците си у нас за самобитни " спящи кафези " за основаване на проведени вълнения, граничещи с революция. Твърденията на Толстой бяха окачествени като поредна хибридна офанзива от страна на Русия, дефинирана от народен представител, който не за първи път третира страната ни като васална територия на Путиновия режим , сподели Ивайло Митковски, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ние от ПГ на ПП-ДБ обаче сме безапелационни, че държавните институции в България, които са призвани да бъдат гаранти на националния суверенитет и на националната сигурност, са длъжни да проявят неотстъпчивост и да заявят безапелационна позиция, когато някой с лекост протяга ръка на независимостта ни ", съобщи Митковски. Той сподели, че упорстват посланикът на Русия Елеонора Митрофанова да бъде извикана от Министерство на външните работи и да даде формален отговор пред българската страна дали изразената от Толстой позиция е публична държавна позиция на съветското държавно управление във връзка с България.

Преди дни и Атлантическият съвет на България съветската посланичка да бъде привикана за пояснения във външното ни министерство. 

От ПП-ДБ желаят ДАНС и профилираните служби в България да отидат в Народното събрание и да дадат безапелационен отговор има ли съображение съветската диаспора по българското Черноморие да бъде възприемана като опасност за гражданския мир в страната ни и в случай че има индикации за сходни упования, да бъдат подхванати ограничения за надзор за гарантиране сигурността на българските жители.

Депутатът разяснява, че от ПП-ДБ са безапелационни, че България не може и не трябва на никаква цена да бъде превръщана в цел на нездрави политически щения и външни ползи. Митковски напомни, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО, само че означи, че като жители на независима и демократична страна, за всички нас над всичко са съхраняването на националния суверенитет и сигурността на българските жители.

Какво гласи изявлението на Толстой?

В съветско телевизионно предаване, в което участниците разискват, че Черно море е съветско и Москва би трябвало да откри цялостен надзор над него, Пьотр Толстой приказва за дестабилизация на България, в която да бъдат употребявани съветски жители, пребиваващи в страната ни. Руският народен представител показва България и Румъния като възможни цели на съветска военна експанзия, само че прецизира, че с цел да доближи до тях Русия първо би трябвало да завърши с Украйна.

" България и Румъния са единствено бази на НАТО ", сподели Толстой в предаването " 60 минути ", което се излъчва всяка делнична вечер по държавната телевизия " Россия 1 ". 

" В България по цялото крайбрежие са наши жители. Те... ще стартират да показват. Не се вълнувайте. В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези страни, с които има смисъл да се играят игрички ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР