В края на отминалата седмица служители на отдел Икономическа полиция

...
В края на отминалата седмица служители на отдел Икономическа полиция
Коментари Харесай

Измамата се осъществява чрез зарибяване в онлайн игри

В края на отминалата седмица чиновници на отдел " Икономическа полиция " при ОДМВР - Варна откриха татко - 48-годишен, без престъпни прояви и неговият малолетен наследник - на 15 години, които са плащали, употребявайки информация на непознати банкови данни, без единодушието на титуляра – закононарушение, за което се планува наказване лишаване от независимост от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума. 

Установено е, че по време на известна онлайн компютърна игра, детето, дружно с други двама негови връстници, също без престъпни прояви, са се срещнали с чужд за тях състезател, който им предложил на ниска цена извършване на покупки от възложен от него лист със уеб сайтове за електронна търговия, оповестяват от полицията във Варна.

Комуникацията е водена в интернет платформа " Discord ". Децата са били уверени да платят по интернет в биткойни на непознатия мъж, да си записват профил в съответния интернет магазин, в подмяна на което да получат определена от тях стока. По този метод са били придобити– 4 ел. тротинетки и 3 ел. велосипеда на обща стойност към 20 000 лв., които са предадени на органите на реда.

По случая е формирано  досъдебно произвеждане по член 249 от Наказателен кодекс, което се управлява от прокурор от ВОП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР