В края на октомври усещането навън е за лято –

...
В края на октомври усещането навън е за лято –
Коментари Харесай

Лятото в края на октомври продължава и днес

В края на октомври чувството на открито е за лято – в 3 часа през нощта против неделя температурата в Ловеч беше 27 градуса, във Враца - 26, в Оряхово – 25, в София – 21. Заради жегата, сушата и вятъра рискът от разпалване на горски и полски пожари се резервира висок. Сравнително по-уязвимите региони са планините и Дунавската низина.

В неделя на разсъмване облачността ще е по-значителна в централните и западните региони, само че облачният масив ще се движи на изток и в хода на деня ще се раздира. Слаби и незначителни валежи ще има на изолирани места по планините. Вятърът остава юг-югозападен фьон с изключително мощни пориви по планините и най-много по северните им скатове.

Дневни температури – извънредно високи за октомври – сред 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на Народоосвободителна въстаническа армия.

А Meteo Balkans прецизира какво ще е врмето през днешния ден.

Времето по Черноморието

През деня ще имаме много слънчеви часове. Ще духа мощен южен вятър.

Максимални температури: 26-29°С.

Температурата на морската вода е 21°-22°С.

Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Времето в София

През деня времето ще се усъвършенства. Облачността ще се раздира, ще бъде най-вече висока, ще имаме и слънчеви часове. Ще духа сдържан южен вятър.

През деня термометърът ще демонстрира стойности - до 25-28°С.

Времето по планините

Ще доминира раздрана облачност. Вятърът ще е от юг и ще се усили, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще бъде краткотрайно мощен от югозапад. През деня ще доминира слънчево време, а след обяд ще бъде и с купеста облачност. Очакват се и превалявания, само че на изолирани места. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред 24°С, на 2000 метра - към 17°С.

Времето на Балканите

През идващите 24 часа над полуострова ще имаме мощен транспорт на по-топла въздушна маса, като температурите ще се покачат.

Идната седмица

Макар и с леки съмнения, последната цялостна седмица на октомври също ще е с температури над нормалните за сезона. Времето ще е по-динамично, с превалявания в интервала сряда-петък. На този стадий прогнозите сочат прекосяване на леден атмосферен фронт с по-силен северозападен вятър и намаляване на температурите в края на седмицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР