В края на октомври служителите на Центъра за градска мобилност

...
В края на октомври служителите на Центъра за градска мобилност
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност ще глобява за паркиране в зелени площи и по тротоари

В края на октомври чиновниците на Центъра за градска подвижност ще могат да постановат наказания и на погрешно паркирали коли отвън зоните за почасово платено паркиране. За задачата те ще вървят с таблет и принтер и на място ще отпечатват санкцията, която ще бъде залепяна за предното стъклото на автомобила, паркиран в нарушаване, предава БГНЕС.

Контролиращите ще вършат и фотоси, които ще потвърждава осъщественото нарушаване. А глобата ще е сред 20 и 200 лв., според от нарушаването. Залепеният стикер ще бъде доказателство, че лидерът към този момент има санкция и следва да я заплати в инструкции период. За да няма оправдания, че стикерът е разкъсан или не е забелязан, нарушителят ще получи фиша си и по пощата.

Важно е да се знае, че тези санкции няма да се апелират, а също по този начин нямат и отминалост. В момента чиновниците на Центъра за градска подвижност се образоват да работят с новата система, след което потеглят на лов за извършители.

В помощ на борбата с нарушителите се включват и над 200 спомагателни камери. Става въпрос за уредите, които сега са инсталирани на светофарите, с цел да наблюдават трафика. Скоро се чака системата на Центъра за ръководство на трафика да бъде обвързвана с тази на Пътна полиция. Така в действително време от центъра ще уведомяват КАТ за всяко снимано нарушаване – минаване на алено, говорене по телефон без хендсфри или неправилни маневри. Санкционирането ще става посредством фиш.

Системата на центъра за ръководство на трафика към този момент засича шофиране в бус лента. Чрез камерите по светофарите ще се следи и за погрешно паркиране. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР