В края на октомври се разрази най-сериозният допинг скандал в

...
В края на октомври се разрази най-сериозният допинг скандал в
Коментари Харесай

Случаят с Халеп: Положителни новини след разкриване на резултатите от разследването

В края на октомври се развихри най-сериозният допинг скандал в тениса от случая с Мария Шарапова през 2016-а насам, откакто стана ясно, че в тестът на някогашната №1 в света Симона Халеп е намерено неразрешеното вещество роксадуст, който подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези, с което се причислява към същата категория като мелдония, поради който Шарапова бе отвън игра в продължение на 15 месеца. Румънката изрично отхвърля да е приемала какъвто и да е тип неразрешени вещества и съобщи, че това ще бъде най-тежката ѝ борба в кариерата досега - тази за истината.

Според правилника наказването за сходен вид нарушение е 4 години, само че то може да бъде понижено на 3, ако тенисистката признае виновността си. От момента, в който информацията за позитивната ѝ проба бе обществено оповестена, Халеп твърди, че в никакъв случай не е приемала неразрешени вещества и по всяка възможност става въпрос за неразбирателство. 

Думите на румънската представителка бяха подкрепени и от резултатите от извършеното следствие по случая, които потвърждават, че съществуването на роксадустат в тестът ѝ е минимално, както и че нито една от добавките, употребявани от Халеп, не съдържа неразрешената субстанция. Според информация на румънския уебсайт ProSport обаче казусът за някогашната №1 идва от това, че в някои от добавките ѝ са открити нечисти субстанции, които не дават отговор на условията за непорочност и не са отбелязани на етикета. 

В материала се оповестява още, че след въпросните резултати Халеп е подала искане за изключително чуване от Международната организация за тенис интегритет (ITIA), надявайки се, че спортните ѝ права ще бъдат възобновени допустимо най-скоро.

Simona Halep asks ITIA for emergency hearing after new finding in doping case
— Sportskeeda Tennis (@SK__Tennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР