В края на октомври МО се включи заедно с МВР,

...
В края на октомври МО се включи заедно с МВР,
Коментари Харесай

АБСУРД: 20 военни пазат браздата от бежанци и трафиканти

В края на октомври МО се включи дружно с Министерство на вътрешните работи, с цел да патрулират дружно гранични служители на реда и български военослужещи, както и за логистична активност - възобновяване на целостта на оградното оборудване. Ремонтирано е оборудването в порядъка на 50 км дължина в част от два сектора - Свиленград и Елхово. Тези действия завършиха при започване на януари. Така Янев отговори на въпроса на Христо Гаджев от ГЕРБ по отношение на ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

Към момента от българската войска вземат участие единствено 20 военни, които оказват помощ с логистични дейности, добави Янев.

Ремонтът на наблюдателната аеросонда е изнемощял, стана ясно още от думите на Янев. 5 млн. лв., планувани за аеросондата, не са употребявани и са върнати на Министерството на финансите. Новината за ремонта бе обявена в края на 2021 година

Точно 206 са американските военослужещи у нас към средата на януари, добави Янев пък на въпрос на Елена Гунчева от ПГ на " Възраждане " по отношение на взаимно употребявани военни бази на територията на България.

Гунчева отговори, че не й е станало ясно каква работа имат американските войски в България. " Ние сме член на НАТО, а не протекторат на Съединени американски щати ", съобщи депутатката. Тя попита и за какво всички надписи в тези взаимни военни бази са на британски и по какъв метод се контролита броят на американските веонни.

Тези уреди са под български надзор, внушенията, че са американски бази, не са правилни. Има основан съответен ред, имаме цялостен надзор къде, по кое време и кой се движи от военните, съобщи Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР