В края на октомври 2017 г. възраженията срещу сделката на

...
В края на октомври 2017 г. възраженията срещу сделката на
Коментари Харесай

Фактите: С идването си на власт ГЕРБ брани сделката за джиповете, включително в съда

В края на октомври 2017 година възраженията против договорката на Министерство на вътрешните работи за покупката на създадените в България китайски SUV коли " Грейт Уол ". Тя е подписана с компанията " Българска автомобилна промишленост ", обвързвана с Гриша Ганчев.

Сега обаче ГЕРБ слага тази договорка на върха на копието в офанзивата си против президента Румен Радев.

Причината е, че класирането и договорът за покупката на колите са готови по време на служебното държавно управление с министър председател Огнян Герджиков, което бе назначено от Радев. Тогава вътрешен министър бе Пламен Узунов ( от 27 януари до 4 май 2017 г.), който в този момент е президентски консултант. Няма никакво подозрение, че служебното държавно управление носи своята отговорност за подготовката на тази договорка – поръчката е оповестена на 2 март, а изпълнителят също е определен от служебния кабинет - на 20 април 2017 година

Проблемът е, че ГЕРБ също носи отговорност, само че се пробва да си скъса опашката.

Договорът е дефинитивно подписан на 22 февруари 2018 година, когато вътрешен министър е Валентин Радев (ГЕРБ). Дори и преди този момент няма никакви следи, че Министерство на вътрешните работи, ръководено от ГЕРБ, прави някакви опити да предотврати договорка, която счита за неправилна. Точно противоположното.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР