В края на най-специалната година за Пловдив в града пристигат

...
В края на най-специалната година за Пловдив в града пристигат
Коментари Харесай

Топ културни експерти от международното жури пристигат в Пловдив

В края на най-специалната година за Пловдив в града идват интернационалните културни специалисти от 10 страни в Европа, с цел да разискват критериите за триумф и оценка на самодейността " Европейска столица на културата " в интернационален проект. Тема на срещата, проведена взаимно от Фондация " Пловдив 2019 " и Гьоте институт - България, е " Поглед обратно с мисъл напред ".

За събитието на 22 и 23 ноември в Пловдив идват Иржи Сучанек, член на интернационалното жури за селекция на градовете и някогашен изпълнителен шеф на Пилзен 2015; Снежана Костадинова - началник на екипа за наблюдаване и оценка на дейностите по осъществяване на плана Пловдив - Европейска столица на културата 2019; Нийл Питърсън от екипа на Ливърпул 2008, както и представители на Пафос 2017, Матера 2019, Елевсина 2021, Голуей 2020, членове на културната мрежа EUNIC (Британски съвет, Полски институт, Румънски институт, Гьоте-институт).

В конферентната зала на новото пространство Изложбена зала " 2019 " ще се проведат серия от обществени срещи и презентации, на които ще бъде изложена експертната позиция върху огромния европейски план. Основни тематики са критериите за оценка на триумфа, провокациите към столиците на културата в Югоизточна Европа, интернационалните взаимоотношения и планове, включването на жителите и връзката на плана.

Международната среща е единствено първа стъпка в дебата за постигнатите резултати и наследството на самодейността " Европейска столица на културата " - тематика, която ще бъде настояща освен през днешния ден, само че и занапред ще придобива все по-голямо значение в идващите години.

Форумът има и затворена работна част, резултатите от която ще бъдат показани още веднъж пред аудитория.

Представители на културния бранш и медиите са поканени да участват и да зададат своите въпроси, както и да вземат участие в полемика.

Подробна стратегия на срещата може да видите ТУК, а всички елементи и участници - ТУК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР