В края на миналия сезон вратарят на Байерн Том Щарке

...
В края на миналия сезон вратарят на Байерн Том Щарке
Коментари Харесай

Куриоз: Вратар в игра за Байерн половин година след пенсиониране

В края на предишния сезон вратарят на Байерн Том Щарке постави завършек на кариерата си. На 36-годишна възраст резервата при баварците реши да се отдръпна от терена, а също така получи и управителна позиция в школата на клуба.

Но развиването на идващите месеци несъмнено не е било това, което Щарке е очаквал...

Защо ли? Защото му се наложи да възобнови кариерата си, а в съботния конфликт с Айнтрахт Франкфурт Щарке означи и публично завръщане на терена. И то със "суха мрежа " и брилянтна игра!

Байерн се оправи доста мъчно с Айнтрахт, арбитър анулира червен картон

Всичко стартира безобидно. Заради травмата на Мануел Нойер през лятото Щарке бе помолен да придруди тима в азиатското турне.

И с това Щарке сякаш трябваше да се концентрира върху новата си работа. Нищо сходно! Нойер счупи крайник и стана ясно, че ще отсъства дълго. Заради това Щарке още веднъж бе върнат към тима, с цел да бъде запаса на Свен Улрайх.

А откакто Улрайх получи травма преди мача с Айнтрахт, Щарке получи опция да играе още веднъж в формален мач. Ветеранът сподели, че не е изгубил форма и на няколко пъти отчая футболистите на Айнтрахт, с което оказа помощ доста за успеха с 1:0.

Дали Щарке ще играе още веднъж в идващите мачове, не е ясно, само че сигурно той ще прекара още няколко месеца като деен футболист. Все още не е известно по кое време тъкмо ще се завърне в игра Нойер, а също така и посоченият за "следващия Нойер " Кристиан Фрюхтъл също е контузен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР