В края на миналия месец редица медии излязоха с имформацията,

...
В края на миналия месец редица медии излязоха с имформацията,
Коментари Харесай

Един от най-великите тенис треньори напусна този свят: Ник Болетиери вече не е сред нас

В края на предишния месец редица медии излязоха с имформацията, че именитият тенис треньор Ник Болетиери не е могъл да завоюва борбата си с бъбречната зараза, от която страда през последните месеци, само че самият експерт опроверга слуховете за своята кончина и съобщи, че няма болест в положения да го събори. Изглежда обаче даже мощният дух на 91-годишният мъж е бил безпомощен пред неговото тежко положение и вчерашната нощ се оказа последната в живота на Болетиери. Новината беше доказана от Томи Хаас, като някогашният номер две посвети покъртителен пост в обществените медии на някогашния си ментор, а ето какво беше неговото наличие:

" Имаме толкоз доста мемоари, че не знам от кое място да стартира. Благодаря ти за времето, знанията, отдадеността, експертизата, желанието да споделяш уменията си, както и персоналният ти интерес да бъдеш мой наставник, за ми дадеш най-хубавата опция да последвам фантазиите си. Ти си идеалист, активист и същински пионер в нашия спорт " - гласи част от обявата на някогашния немски тенисист.

Създателят на академията " Болетиери " пък вечно ще остане в историята със своите достижения в тениса, откакто е бил част от триумфите на редица водачи в международната класация, измежду които са Джим Къриър, Борис Бекер, Андре Агаси, Моника Селеш, сестрите Уилямс и Мария Шарапова. Ник сигурно е индивидът с максимален принос за развиването на бъдещи първенци, а неговата академия е първият сходен огромен план в спорта, след който редица други бизнесмени последват образеца на американеца.

Екипът на Tennis.bg, изрича най-искрени съболезнования към околните на умрялото треньорско величие и сме уверени в това, че неговият житейски път дълго ще бъде помнен от феновете на играта!

Tommy Haas confirms Nick Bollettieri has passed away
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР