В края на миналия месец Microsoft стартира публичните тестове на

...
В края на миналия месец Microsoft стартира публичните тестове на
Коментари Харесай

Microsoft пусна тарифата Game Pass Standard за всички потребители

В края на предишния месец Microsoft започва обществените проби на ново равнище абонамент — Xbox Games Pass Standard. Сега цената стана налична за всички консуматори в поддържаните райони на Xbox.

Xbox Games Pass Standard коства $15 на месец. За тази цена клиентите ще имат достъп до стотици Xbox игри, мултиплейър режим и изключителни отстъпки, някои от които доближават 50%. За разлика от Xbox Game Pass Ultimate, Standard не поддържа EA Play, Xbox Cloud Gaming или компютърни игри.

Седем години след първичното пускане на програмата Game Pass, абонаментът има няколко равнища и варианти, които могат да бъдат объркващи за новодошлите. За такива консуматори Microsoft е подготвил подробна инфографика с детайлностите и преимуществата на всеки проект:

PC Games Pass за $12/месец: Достъп до десетки компютърни игри и абонамент за EA Play без спомагателни разходи; Xbox Game Pass Core за $10 на месец: достъп до мултиплейър режим, изключителни отстъпки и 25 игри от библиотеката Game Pass (по създание сурогат на Xbox Live Gold, носещ няколко спомагателни предимства); Xbox Game Pass Standard за $15 на месец; Xbox Game Pass Ultimate за $20 на месец: Достъп до мултиплейър, PC Game Pass, Xbox Cloud Streaming, EA Play, извънредни отстъпки, игри от деня на стартирането им на пазара и още.

Microsoft анонсира Game Pass Standard през юли, като по едно и също време с това разгласи и нарастване на цените за всички свои абонаменти. Увеличението на цените беше подложено на критика от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, наричайки Game Pass Standard „ деградирал артикул “. Регулаторът означи, че утежняването на качеството на услугите и нарасналите цени за съществуващите консуматори са последствията от придобиването на Activision Blizzard.

В края на 2023 година броят на клиентите на Xbox Game Pass доближи 33,3 милиона души, като се изключи потребителите на услугата Xbox Games Pass, пресмята IGN. Експертите записват закъснение на растежа на Xbox Games, който предходната година възлиза на 13%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР