В края на миналия месец Димитър Кузманов бе само на

...
В края на миналия месец Димитър Кузманов бе само на
Коментари Харесай

Възходът продължава: Кузманов е на 1/2-финал в Цуг и ще запише ново върхово класиране!

В края на предишния месец Димитър Кузманов бе единствено на победа от първо присъединяване в главната скица на шампионат от Големия шлем, когато доближи до финалния стадий на квалификациите на Уимбълдън. Впоследствие втората ни ракета при мъжете се включи в две следващи съревнования от сериите " Чаланджър ", само че във всяка от тях позволи двусетово проваляне още на старта. През актуалната седмица обаче българинът се върна назад на победния път и записа две поредни победи които го изведоха до четвъртфиналите на шампионата от същата категория в швейцарския град Цуг.

Днес пловдивчанинът съумя да направи още една крачка напред в конкуренцията, откакто наложи волята си над Лоренцо Джустино и се поздрави с триумф в поредни сетове - 6:4 6:4 след борба, траяла над два часа. По този метод Мико си подсигурява място в полуфиналната фаза на надпреварата, където го чака конфликт против спечелилия от дуела сред Денис Новак и Ернестс Гулбис. Освен това нашият съотечественик ще продължи изкачването си в международната класация и в понеделник ще запише ново върхово класиране в кариерата си.

В откриващия сет първият начален удар на родния ни представител постоянно не намираше очертанията на корта и той постоянно бе заставен да играе на второ подаване, което позволяваше на противника му да вземе предимство в разиграванията още с ретура. Това докара до общо седем благоприятни условия за пробив за италианеца в хода на сета, само че при всяка една от тях Кузманов успяваше да се активизира и да покаже най-хубавата си игра, с цел да не допусне инкасиране на брейк. Пловдивчанинът обаче се възползва от единствения слаб сервис гейм на съперника и осъществя пробив за 2:1, който запази до края макар компликациите и поведе в общия резултат.

Втората част започва с два тежки гейма за сервиращите, преди нашият представител още веднъж да реализира брейк в третия гейм. Българинът демонстрираше непоклатимост от главната линия, което в композиция с дребния му брой непредизвикани неточности и нарасналото равнище на сервис му оказа помощ да опази ранната си преднина. В средата на частта последва пауза от близо час и половина заради дъжд, само че това по никакъв метод не промени съотношението на силите, защото след спирането Мико продължи да държи контрола и не след дълго се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР