В края на миналата зима в Калифорния строежа и бе

...
В края на миналата зима в Калифорния строежа и бе
Коментари Харесай

Литиево-йонните батерии изглежда няма да бъдат заменени скоро

В края на предходната зима в Калифорния градежа и бе стартирана работата на едно от най-големите в света акумулаторни складове за електрическа сила. То се състои от многочислени акумулаторни блокове, като мощното вместилище може да обезпечи електрическа енергия за 225 хиляди семейства в продължение на четири часа . На процедура тази структура прави същото, което и батериите в нашите смарт телефони – събира, акумулира и подава електрическа сила, която когато и да е може да се употребява от хората.
Уникалната простота
Всички към този момент добре познават, тъй като те се употребяват на всички места в битовата техника, в електронните и в компютърните устройства. Тези акумулаторни акумулатори имат два електрода – позитивен и негативен, катод и анод, плюс и минус. Към сегашен ден най-популярен материал за минуса е графитът, а за плюса – кобалтовият оксид.

В графитния капан на минуса попадат атомите на лития. Те имат огромен брой електрони – негативните частици, които кобалтовият оксид притегля към себе си, само че не съумява да ги притегли, тъй като на този развой пречи течен електролит или сепаратор, пропит с течен електролит, който пропуща само позитивния заряд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР