В края на миналата седмица японската корпорация Sony успя да

...
В края на миналата седмица японската корпорация Sony успя да
Коментари Харесай

Негативната перспектива за печалби предизвика поевтиняване в акциите на Sony с 4,8%

В края на предходната седмица японската корпорация Sony съумя да регистрира реализиране на рекордни облаги за последната фискална година, завършила през март, само че вложителите бяха по-привлечени от прогнозата на управлението за настоящата фискална година, която Sony чака да приключи със спад на облагите от 3,2%. Акциите на Sony на търговете в понеделник започнаха със спад от 4,8%.

Анализаторите чакаха за тази година по-оптимистични вероятности за оперативна облага от Sony, тъй че данните на управлението бяха разочароващи и изпратиха акциите надолу. Корпорацията се надява на постепенно възобновяване на облагите в подразделението за игри. Експертите предвидиха оперативна облага на Sony за тази година от $9,3 милиарда, само че на процедура тя не надвиши $8,55 милиарда Тази разлика беше задоволителна, с цел да провокира спад в цената на акциите на корпорацията.

Според анализаторите на Jefferies, прогнозата на управлението на Sony е прекомерно консервативна и на процедура компанията би трябвало да завоюва положителни пари предвид на отсроченото търсене на игрови конзоли PlayStation 5 и обвързваните с тях игри, което бе провокирано от пандемията заради недостига на съставни елементи. В петък Sony удостовери, че купувачите на PlayStation 5 няма да би трябвало да чакат дълго конзолата за нейната наличност. До идващия март ще бъдат продадени рекорден брой конзоли от това потомство – 25 милиона броя. Поне на това разчитат от управлението на Sony. Това е към една четвърт повече, в сравнение с е продадено през миналата фискална година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР