В края на миналата седмица цената на Брент достигна $

...
В края на миналата седмица цената на Брент достигна $
Коментари Харесай

Цените на петрола падат след атаката на Иран срещу Израел

В края на предходната седмица цената на Брент доближи Щатски долар 92,18 $ за барел, най-високата стойност от октомври насам, само че през днешния ден сутинта се търгуваше на азиатския пазар на към Щатски долар 90.45. Позовавайки се на енергийни анализатори, Военновъздушни сили разяснява, че явно петролният пазар не регистрира спомагателна опасност за доставките.

Очаква се Brent да падне още, слизайки под границата от Щатски долар 90, само че доста поевтиняване е малко евентуално, защото търговците се преценяват с рисковете от споровете в Газа и Украйна..

Анализатори плануват също, че реакцията на Израел след иранската офанзива ще има основно значение за международните петролни пазари през идната седмица, тъй че специалистите чакат „ естествена волатилност ”.

Ключов фактор за цената на петрола ще бъде и корабоплаването през Ормузкия пролив – основен корабен маршрут, през който минава 20% от предлагания нефт в световен мащаб. През Ормузкия пролив изнасят по-голямата част на петрола си страните членки на ОПЕК - Саудитска Арабия, Иран, ОАЕ, Кувейт...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР