В края на миналата седмица, след дълго отлагане и поправки,

...
В края на миналата седмица, след дълго отлагане и поправки,
Коментари Харесай

Венци Мицов: Искам да се извиня на всички софиянци за Наредбата за обществения ред

В края на предходната седмица, след дълго отсрочване и ремонти, беше призната Наредбата за публичния ред и сигурност в Столичният общински съвет. Основният текст се резервира, само че в три посоки има промени - шумът от строителни действия, даренията и опазването на обществените пространства. Регламентът планува санкция до 300 лв. за улични музиканти и извършители на тишината в София. 36 общински съветници гласоподаваха „ ЗА ”, а 1 срещу - Венци Мицов от ПГ5. За предаването " Хоризонт до обед " той разяснява:„ От името на целия Столичен общински съвет желая да се извиня на всички софианци за тази разпоредба “....„ Подкрепиха ме, на процедура, още 10 общински съветника, тъй като гласоподаваха „ въздържал се “. В  изказванията, които направиха всички те споделиха, че тази разпоредба не е добра. Дори хора, които я поддържаха споделиха, че би трябвало да се преправя, само че я поддържаха "...Наредбата би трябвало да влезе в действие до 14 дни откакто е била призната, само че няма потенциал, който да съблюдава спазването ѝ, счита той:
" Разбира се, че тази разпоредба е безусловно същата като предходната разпоредба, единствено че е нова нередба, както би споделил Валери Божинов. Единствената разлика е, че когато започнаха да я пишат преди 3 години имаше представители на безусловно всички политически сили, само че последователно си отдръпнаха поддръжката и най-после останаха трима.

Кое е обидно и скандалното в цялата история? Тази разпоредба третира по едни и същи метод физическите термини „ тон “, „ звук “ и „ звук “. Ако вие имате дете, което свири на пиано, в събота и неделя се допуска, че всички жители на кооперацията, в която живеете, са наранени и вие би трябвало да вземете позволение, с цел да може детето ви да свири сред 8 и 13 часа, да речем, на пиано.  

Скандалното в тази ситуация е, че ние споделяме на едни деца: „ Мили деца, в случай че желаете да седите, пръждосвайте се отсам, тъй като ние - огромните чичковци, ви приравняваме с чичо Георги с флекса, който стартира да реже в 7 часа сутринта! " Това е скандалното и обидното на фона цялото отношение към културата на ръководещите, което намира изражение и тук. Това е направено от недоумение! Колегите от Столичен общински съвет, които изготвиха тази разпоредба не схващат от материята! Срамувам се от крайния сигнал който Столичният общински съвет подава към хората, които имат деца, които деца би трябвало да се упражняват да свирят. Казах най-после на шефа на комисията да отиде той до Музикалното учебно заведение и да им изясни, че в събота и неделя не би трябвало да свирят ".

Политическа група 5 и партия „ Глас национален “ ще упорстват за прегласуване на наредбата, показа музикантът и добави:

" Вътре има още неща, които са доста забавни. Те са свързани  с уличните музиканти - част от градския ландшафт. Имаше едно положително желание по някакъв метод да се регламентират местата където свирят, само че няма основан правилник.... Всички споделиха, че е страхотна концепция и ще създадем работна група. Познайте дали се направи! Към днешна дата се одобриха рестрикции, само че работна група няма и правила няма. Ние не знаем в този момент по какъв метод ще се издават. Изключително смешно и неуместно в тази разпоредба е това, че са вменили на уличните музиканти, че те би трябвало да свирят единствено и само акустично – т.е., не може да отидеш с колонка на никое място. Попитах сътрудниците дали са наясно, че с един акустичен цуктромбон може да се свири 10 пъти по-силно, в сравнение с с една доста дребна колонка, с която да свири китара. Каква е хипотезата, в която един артист излиза и би трябвало да си пусне плейбека някъде, с цел да пее? "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР