В края на миналата седмица шепа служители на Apple в

...
В края на миналата седмица шепа служители на Apple в
Коментари Харесай

Защо стачкуват служителите на Apple

В края на предходната седмица шепа чиновници на Apple в Америка проведоха стачка и приканиха в Twitter почитателите на компанията да не пазарят нито онлайн, нито от физическите магазини.

Причините за недоволството им са разнопосочни и също бяха оповестени онлайн в Twitter профила Apple Together. 

От една страна чиновниците на Apple желаят по-високи заплати и по-редовни покачвания, здравни осигуровки и осигуровки за почасовите служащи, по-лесен достъп до заплатен отпуск и отбрана от недобронамерени клиенти.

От друга настояванията им са обвързани с продължаващата пандемия и включват снабдяването на всички чиновници с N95 маски, дезинфектанти, авансово опазване на час във физическите магазини и правила против клиентите, които просто се мотаят и разхождат в магазините. 

Тези стремежи звучат напълно разумни и смислени, само че е противоречиво какъв брой чиновници въобще са се присъединили в стачката. 

Според данни на Apple Insider приказваме за към 50 души на територията на Съединени американски щати, като в десетина магазина на източния бряг са отсъствали единствено по един-двама души по болест.

Същевременно обаче в магазин в Джаксънвил, Флорида, в края на предходната седмица общо 15 души са решили да се включат в стачката и не са се явили на работа.

Тези цифри са незначителни на фона на всичките над 80 000 чиновници на компанията и е противоречиво до какви резултати може да доведат техните старания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР