В края на миналата седмица се състоя официалното подписване на

...
В края на миналата седмица се състоя официалното подписване на
Коментари Харесай

Ратифициране на Европейска харта за младежта и демокрацията

В края на предходната седмица се състоя формалното сключване на Европейската харта за младежта и демокрацията – самодейност на Комисията за обществена политика, обучение, претовареност, научни проучвания и просвета /SEDEC/ към Европейския комитет на районите и Европейския юношески конгрес – организация представляваща милиони младежи от цяла Европа.

„ Хартата е освен осезателен принос от нашата Комисия в Годината на младежта, тя е и продължение на конференцията за „ Бъдещето на Европа “ и нейните изводи по отношение на ангажираността на жителите и въвличането на младежите в нашите европейски локални демокрации. “ – разяснява Таня Христова, която е ръководител на SEDEC минути след приемането на Хартата. „ Младите хора с изключение на, че имат доста благоприятни условия пред себе си, са изправени и пред доста провокации, по тази причина всички ние би трябвало да сътворяваме съответни политики, които да са в тяхна поддръжка “ – акцентира още Таня Христова и благодари на управлението на Комитета на районите, тъй като по този метод документът основан за младите се  изпълва с живот и сила.

Европейска харта за младежта и демокрацията предлага съответни рекомендации, свързани с демократичното присъединяване на младежите в обществения, политическия и гражданския живот на три управнически нива – местно/регионалното, национално и европейско. Тя е ориентирана към построяването и консолидирането на съобразено с потребностите на младежите демократично пространство, с което да се подсигурява непрекъснато посланичество на младежите в Европейски Съюз. Хартата ползва учреден на присъединяване метод, който включва младежи посредством многочислени юношески организации, в това число юношески клонове на национални и европейски партии, както и общността на млади политици на изборна служба. Предложените рекомендации, показани от горепосочените представители на младежта, служат като насоки за разискване, както и като образци, които да бъдат следвани.

Темите на Хартата са разграничени главно в четири области: обучение, съдействие, информация; овластяване на младежите, водачество и демократично участие; роля на новите технологии и цифровизацията; консолидиране на въпросите, свързани с младежта, в политиките и политическото посланичество. Документът съдържа съответни рекомендации във връзка с всяка от четирите обхванати области, които са разграничени на Местно и районно равнище; Равнище на страната членка и Равнище Европейски Съюз.

С текста на Европейска харта за младежта и демокрацията може да се запознаете 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР