В края на миналата седмица представители на фирмата са опитали

...
В края на миналата седмица представители на фирмата са опитали
Коментари Харесай

Напрежение на “Кап. Андреево”! БАБХ не изпълнява съдебно решение, превозвачи се готвят за блокада, Турция ...

В края на предходната седмица представители на компанията са пробвали да стартират работа. Те, обаче срещнали отпор от съответен представител на БАБХ, който декларирал, че няма по никакъв метод да се съобрази с решението на българския съд и че както са се изразили " няма значение какво е написал Чолаков " /бел. ред. ръководителят на ВАС/.

Така на процедура изпълнителната власт в лицето на въпросната организация се опълчва на правосъдната. Превозвачите, които не престават втори месец да търпят финансови вреди поради неприятната организация на граничния пункт и часовете очакване, до момента в който излезе тестът за пестициди в София, са решили да блокират пункта. Смятат, че са изчерпали всички мирни средства за връзка с виновните институции и заради това минават към ефикасни дейности.

В същото време усърдно се укрива писмо от турското посолство до българските управляващи, с което Фрог разполага. В него се показват компликациите на турските превозвачи точно поради проблематичната организация, която сътвори БАБХ след закриването на лабораторията за пестициди.

“Напоследък все по-голям брой турски камиони, пренасящи артикули, подлежащи на разбор, се постанова да се връщат от последна дестинация до граничния пункт Капитан Андреево заради разнообразни аргументи като непълни документи от лекарския надзор, друго пояснение на законодателството с друга страна от Европейски Съюз и други Тъй като тази обстановка е причина турските компании да претърпят съществени финансови загуби, фирмите започнаха да отнасят въпроса до правосъдните управляващи. Загубеното време, разноските за връщане на камионите, недоволството на компаниите - вносители и рискът от загуба на клиенти, водят до непоправими вреди за турските компании”, се споделя в писмото.

Шефът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието - съществени представители по тематиката, до този миг не са загатнали за формалния митинг на Турция. Нещо повече - до този миг нито една работа не удостоверява думите им, че са били заплашвани поради подхванатите дейности против лабораторията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР