В края на миналата седмица обявиха резултатите от второто класиране

...
В края на миналата седмица обявиха резултатите от второто класиране
Коментари Харесай

Започва записване на първолаците след второто класиране във Варна

В края на предходната седмица оповестиха резултатите от второто класиране на първокласниците. От подадените 193 заявки са класирани 151 деца, като 75% от тях влизат по първо предпочитание, 17% - по второ, 3% - по трето и 5% - по четвърто и последващо предпочитание. За некласирани 42 деца анализът демонстрира, че доста родители показват като предпочитание за банкет единствено едно учебно заведение, в което има 1 или 2 свободни места, а в 10 от заявките родителите са показали единствено учебно заведение, в което няма оповестени свободни места.

Записването на класираните стартира от 9 ч. през днешния ден до 17,00 ч. на 19-ти юни в учебното заведение, в което е признато детето. При записване родителите би трябвало да показват копие и оригинал (за сверка) на уверение за раждане и оригинал на уверение за приключено наложително предучилищно обучение. Децата, ползващи преимущество по член 10, алинея 4, т. 1 и т. 2 (дете с трайни увреждания над 50%; дете на двама умряли родители), би трябвало да показват и документи, удостоверяващи тези условия.

След второто класиране в учебните заведения остават 379 свободни места, описът ще бъде разгласен на 20-ти юни. На идващия ден – 21-ви юни от 10 ч. до  23,59 ч., системата ще бъде отворена за редакция на остарели или подаване на нови заявки от родители, които досега не са подали заявление за своето дете или не са го записали в учебното заведение, в което е признато на второ класиране.

След привършване на трето класиране от 28-ми юни подаването на документи и записването за първи клас става на място в учебните заведения, в които има оповестени свободни места. Повече информация може да бъде открита на адрес: https://school.is-vn.bg/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР