В края на миналата седмица министърът на регионалното развитие и

...
В края на миналата седмица министърът на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Неделя, 11 часа - министър Шишков и Йорданка Фандъкова на среща за жълтите павета

В края на предходната седмица министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков предложения кмета на София Йорданка Фандъкова да създадат взаимна ревизия на ремонта жълтите павета в центъра на София. В неделя в 11 часа срещата се състоя, единствено че арх. Шишков беше подранил с 20 минути, по време на които е провел диалог с изпълнителите на плана, написа " 24 часа ".

Ремонтът особено на жълтите павета, който е част от повсеместен план за реорганизация на централната градска част, трябваше да завърши на 15 септември, само че първо, това не се случи, второ, качеството на осъществената работа стана мотив за вълна от рецензия и насмешки.

Според " Спаси София " неуспехът на ремонта е заключен в самото задание и виновността не е толкоз на строителната компания, колкото на столичната администрация. Борис Бонев също участва на неделната среща, с цел да попита " Кога ще бъде хубаво и по кое време ще бъде готово ".

„ За месец и половина не получихме отговор – има ли проблем в плана, има ли проблем в строителството и в кого е казусът, с цел да се случва това. Жълтите павета са пред очите на всички нас, които обичаме София “, сподели Шишков, отправяйки поканата си към Фандъкова.

В неделя служебният министър на районното развиване и благоустройството цитира среща през декември, когато Йорданка Фандъкова е поела уговорката да внесе " изясненост за технологията на жълтите павета ".

" Не я получихме, от Министерство на регионалното развитие обаче получихте удължение на периода от 6 месеца. Мен ме тормози един път като министър, тъй като европейските средства минават през министерството, повторно като софиянец - да свършим работа. Не получихме отговор за технологията ", сподели и през днешния ден Шишков.

" Десетилетия такова пренареждане не се е предписание и по тази причина би трябвало да намерим този метод, който да подсигурява в идващите години, който и да е кмет да може да продължи с тази тематика, тъй като жълтите павета са на талази и на местата, където не се е ремонтирало ", споделя Фандъкова. От думите ѝ се разбра, че явно тази технология още не се е намерила, само че има работна група от експерти.
Стана ясно и, че в съботния ден Шишков се разходил и по столичния бул. " Граф Игнатиев ", където " има почнал ремонт, възобновяване на нещата ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР