В края на миналата седмица Intel публикуваха финансовия отчет за

...
В края на миналата седмица Intel публикуваха финансовия отчет за
Коментари Харесай

Intel изгубили $500 000 000 през миналото тримесечие

В края на предходната седмица Intel разгласиха финансовия доклад за представянето на компанията през последното тримесечие. От него излиза наяве, че приходите на Intel са спаднали с 22% на годишна база до $15.3 милиарда и компанията е завършила второто тримесечие с $454 0000 000 чиста загуба.

Intel отдават тези неприятни резултати на все по-слабото търсене на лични компютри и съставни елементи, породено от световната икономическа застоялост. Techspot напомня, че по време на пандемията се означи засилено търсене на лични компютърни устройства поради насилствените затваряния на хората по къщите и отдалечения режим на работа. Локдауните по света обаче завършиха и Intel счита, че още тази години ще сме очевидци на спад на PC пазара с 10 %.

Осезаем е спада при отдел Client Computing Group, звеното, заето с работата централните процесори, където има 25% понижение на приходите, само че въпреки всичко генерира облага от $1.1 милиарда В изказване от отчета, изпълнителният шеф на Intel Пат Гелзингър твърди, че някои от най-големите клиенти на компанията редуцират инвентарните си равнища с невиждани за последното десетилетие темпове, а най-големият спад по сегменти се следи в потребителския пазар и този, обвързван с образованието и образованието. Освен това, компанията удостоверява за нарастване на цените на централните си процесори, Wi-Fi чиповете и контролерите, което ще се случи през последната четвърт на годината. Главният финансов управител на Intel Дейвид Зинснър показва, като причина за това инфлационните скокове, които по този начин или другояче е трябвало към този момент да се трансферират към крайните консуматори на продукцията на компанията.

Натискът, който усеща в последните месеци компанията я е принудило да закрие бизнеса си с паметите Optane – нещо, за което към този момент. Intel удостоверява също по този начин и раздялата си с бизнеса си с дронове. Според The Register, той към този момент е добит от брата на Илън Мъск Кимбал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР