В края на миналата седмица гръмна новината, че до зъби

...
В края на миналата седмица гръмна новината, че до зъби
Коментари Харесай

Янките влязоха в български цех, а грубите домакини не им благодариха за честта

В края на предходната седмица гръмна новината, че до зъби в завод до пловдивското село Чешнегирово и насочили автоматите към служащите с командата " Легни на земята! " Дотук добре. Натовските ни съдружници демонстрират, че са в бойна подготвеност и добра кондиция. Грубите български домакини обаче, вместо да почерпят височайшите посетители с бонбони и да се опитат да ги научат на поминък, се изплашили и даже подали недоволство.
Важно е да уточним две неща. Първото е, че американските военни са се поучили от грешката на френските си сътрудници от плевенското село Коиловци и са съумели да изненадат българските си домакини. Припомням, че мистериозни чужденци, говорещи френски, бяха бити и простреляни от трима поданици на плевенското село Коиловци, откакто кацнаха с парашути в морава с люцерна. Екшънът тогава се разиграл в равнищата на братята Слави и Васко Цоневи, които в злощастната нощ отишли там с приятеля си, служителя на реда Румен Цветанов, с цел да нагледат парцела. Впоследствие се оказа, че това са били френски командоси.

Второто нещо е, че българите ставаме все по-гостоприемни. Вече не пляскаме нахълталите задгранични сили, а единствено се оплакваме от тях. Има напредък! Такъв има и в мисленето на (уж) българските партии, които също копче не споделиха за случилото се.
Все отново е станала неточност, нали... Без да искаш прескачаш оградата и влизаш въоръжен в частна фабрика. Вероятно в съседство е имало някой космат коренен ислямист и по тази причина са се объркали. Както в Ирак се объркаха горките и по този начин и не откриха оръжия за всеобщо поразяване, попаднало в ръцете на злокобен деспот. Стават неточности.. Някои и до войни довeждат, само че кой не бърка, нали? Който е непогрешим, дано пръв хвърли камъка, написа в Библията.
Не бива да се спекулира, че братята американци са решили да се позабавляват. Но какво пък - хора в задачи в Афганистан, като е натискал спусъка прикрит във вертолет и се е забавлявал като на видеоигра. Хората се забавляват по разнообразни способи, можем ли да ги съдим...
Но тук изплува нетолерантната фигура на президента Радев, който регистрира американските дейности като неприемливи. Не схваща тази държавна глава от съюзнически връзки... Нищо, в този момент другарите от ГЕРБ-СДС ще рапортуват още веднъж в Брюксел и ще му издърпат ушите. Фрау Меркел ще изясни на прокремълския военачалник, че не може по този начин да се държи звук на Големия брат. Но другояче ще си се дострои " Северен поток 2 ". Понеже той е по-демократичен от Южния, само че не повече от Турския, така де Балканския.
Скоро ще честваме 2 юни - Ден на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, само че да не забравим по-късно повече от месец да отбележим и Деня на независимостта.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР