В края на миналата седмица, Bungie обяви официално, че се

...
В края на миналата седмица, Bungie обяви официално, че се
Коментари Харесай

Bungie и Activision се разделиха

В края на предходната седмица, Bungie разгласи публично, че се отделят от Activision. Очаква се и тяхната огромна игра – Destiny – да мине напълно като благосъстоятелност на разработчика.

„ Днес, ние разгласяваме проектите си Bungie да придобие цялостните права за издание и отговорност за поредицата Destiny. За в бъдеще, Bungie ще имат и създават сами продукта, а Activision ще се концентрира над развиването над своите лични марки и други планове. Activision и Bungie са отдадени на това, този преход да бъде сбъднат оптимално гладко и двете компании ще продължат да работят взаимно по време на този интервал за положителното на световната общественост на Destiny “, гласи взаимно известие на двете студиа.

Сътрудничеството сред Bungie и Activision стартира през 2010, три години след раздялата на първите с Microsoft. Двете компании подписаха дълготраен контракт за създаването на към момента необявен по това време план, който по-късно стана прочут като Destiny.

Не е ясна повода за раздялата на двете компании, само че отговор може би може да се откри в инвестицията, която Bungie получиха през лятото от китайската NetEase за създаването на „ напълно нови гейм светове “. Игра на Bungie до момента не е влизала на територията на Поднебесната империя.

От Blizzard увериха, че общността на Destiny 2 не би трябвало да се тормози за обезпечаваната им поддръжка в бъдеще.

Скоро след анонса за раздялата сред двете компании, акциите на Activision паднаха с 8.6%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР