В края на миналата година се появи информация, че състезанието

...
В края на миналата година се появи информация, че състезанието
Коментари Харесай

Догодина състезанието в Джеда може да е през есента

В края на предходната година се появи информация, че надпреварата в Джеда може да е първото за сезон 2024 във Формула 1, като се чака това да стане през първия уикенд на март. Идеята е надпреварата да се размине с мюсюлманския празник Рамадан, който следващата година стартира на 10 март и ще продължи до началото на април.

Но промоутърът на надпреварата в Саудитска Арабия принц Халил Бин Султан Ал-Файсал изясни, че към момента няма взето решение за датата на конкуренцията. И в случай че Саудитска Арабия не успее да се пребори да е откриващият кръг следващата година, то промоутърът се надява надпреварата да бъде преместено през есента.

“Все още няма нищо решено, само че се надяваме, че в най-скоро време ще има решение - изясни принцът. - Догодина преди Рамадана ще можем да проведем едно съревнование - в Бахрейн или в Джеда. След това - през април и май към този момент става доста горещо при нас. Март е последният месец с уместно време. Ще обсъдим този въпрос с ФОМ и тимовете, с цел да стигнем до решение. Ако не се разберем за март, то е допустимо надпреварата да се реалокира за октомври или даже по-късно през годината. ”
 Ръсел и Мерцедес върнаха трофея от Джеда на Алонсо и Астън Мартин Ръсел и Мерцедес върнаха трофея от Джеда на Алонсо и Астън Мартин
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР