В края на миналата година Porsche представи новата версия на

...
В края на миналата година Porsche представи новата версия на
Коментари Харесай

Как и защо Tata попречи на Porsche за новото 911?

В края на предходната година Porsche показа новата версия на 911 носеща името Dakar. Повдигнатата версия на суперколата предопределена за офроуд бе предшествана от концепт, който носеше името 911 Safari. До момента на представянето, множеството клюки към купето бяха, че то ще носи името Safari, а не Dakar. Изглежда и от Porsche също са считали по този начин, само че в последния миг се е появила правна спънка.

Как и за какво Tata попречи на Porsche за новото 911? - 2

Търговското название Safari е благосъстоятелност на автомобилната компания Tata, която го употребява от 1998 година, когато на пазара е показан всъдеход, който е прочут даже и у нас. Не е ясно за какво от компанията не са разрешили на германците да употребяват това обозначение, макар, че двете коли имат ясни разлики между тях. Ръководителят на плана споделя, че от Porsche даже са говорили с представители на Tata, само че те били безапелационни.

Как и за какво Tata попречи на Porsche за новото 911? - 3

Използването на името Dakar също не е гратис и от компанията са платили, с цел да го употребяват. Парите са отишли към организацията, която провежда известното съревнование. Това е единствено една от спънките, които се появяват по време на плана за офроуд 911. Колата е можело да се появи на бял свят още през 2016 година, само че управлението на Porsche не е виждало потребност от плана. Въпреки това, планът е обновен през 2020 година, а малко откакто покарали прототипа, от управлението на Porsche дали зелена светлина.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР