В края на миналата година Microsoft пусна своя ИИ-асистент Copilot

...
В края на миналата година Microsoft пусна своя ИИ-асистент Copilot
Коментари Харесай

Подло: Microsoft започна тихомълком автоматично да инсталира Copilot на компютри с Windows 11

В края на предходната година Microsoft пусна своя ИИ-асистент Copilot като приложение за устройства с Android. Той разполага с огромна част от същите функционалности като чатбота с изкуствен интелект ChatGPT. Въпреки, че софтуерният колос към момента не е показал публично приложение Copilot за Windows, наподобява, че това ще се случи напълно скоро.

Според разнообразни онлайн източници, Microsoft е почнала автоматизирано да конфигурира приложението Copilot на компютри с Windows 11.

Изглежда, че новото приложение няма никаква функционалност, а по-нататъшното следствие разкри, че съдържа има 0 байта данни, което допуска, че в действителност в по-голямата си част е заместваща обвивка. За благополучие потребителите могат да деинсталират приложението, като просто употребяват вградената в Windows алтернатива „ Деинсталиране “.

В случай, че се чудите дали на вашия компютър с Windows 11 е конфигурирано скрито новото приложение Copilot, можете да ревизирате, като отидете в “ Настройки), щракнете върху „ Приложения “ и по-късно изберете „ Инсталирани приложения “. Ако то към този момент е конфигурирано на вашето устройство, ще бъде посочено като „ Microsoft Copilot “. Можете да щракнете върху бутона с три точки в менюто вдясно и да изберете „ Разширени варианти “, с цел да разберете повече детайлности за него.

Така наподобява автоматизирано конфигурираното приложение Copilot

Не е ясно по какъв начин приложението Copilot се конфигурира на системи, които имат изключени автоматизирани актуализации, само че съгласно Ghacks то се е появило на тестовия им компютър, откакто браузърът Edge е бил обновен до най-новата версия.

Интересно е, че в един от систематичните файлове на приложението като минимална съвместима версия е посочена Windows 10, до момента в който оптималната версия е посочена като Windows 12.0.0.0.

Остава да забележим дали това подсказва, че Microsoft въпреки всичко работи по Windows 12, или става въпрос за завещан запис от времето, когато компанията фактически обмисляше стартирането на правоприемник на Windows 11 тази година. За тези, които не са наясно, Microsoft неотдавна удостовери, че не възнамерява да пусне Windows 12 през тази година. Вместо това, компанията ще пусне Windows 11 версия 24H2 (с кодовото име Hudson Valley) по-късно през тази година.

Наскоро Microsoft стартира да популяризира Copilot до от ден на ден устройства с Windows 10/11. Това ще даде опция на потребителите да се възползват от функционалностите на изкуствения разсъдък. Според компанията потребителите могат да получат достъп до 10 поръчки за Copilot, преди да се наложи да влязат със своето Microsoft ID. Към момента функционалността към момента е в прелиминарен обзор, само че е задействана по дифолт във версия 23H2 на Windows 11. Тя обаче е деактивирана по дифолт във версия 22H2 на Windows 11.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР