В края на миналата година корпорацията Intel сериозно учуди компютърната

...
В края на миналата година корпорацията Intel сериозно учуди компютърната
Коментари Харесай

В новите си процесори Intel ще използва собствени графични ядра

В края на предходната година корпорацията Intel съществено учуди компютърната общественост с анонса на мобилните процесори Core от 8-мо потомство с интегрираното графично ядро Radeon RX Vega M.
Малко по-късно стана известно, че някогашният началник на Radeon Technologies Group Раджа Кодури (Raja Koduri) е признат в Intel, където оглави отдела Core and Visual Computing Group и се зае с създаването на графични решения за другите пазарни сегменти. По всичко проличава, че неговото ново ядро напълно скоро ще се появи на пазара.

Уеб-порталът The Motley Fool заяви, че графичните ядра на семействата Gen 12 и Gen 13 имат кодови имена, надлежно Arctic Sound и Jupiter Sound и което е по-важното, това е обособен графичен процесор, който обменя данни с централния процесор посредством EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge) шината. С други думи, тези ядра ще се употребяват в многокристалните чипове от вида на днешните Kaby Lake-G, в които на една поставка са сложени кристалът на процесора на Intel, графичното ядро на Radeon Technologies Group и стек HBM2 графична памет.

От друга страна, към сегашен ден Intel употребява в своите артикули поколението Gen 9.5 и до появяването на процесори със лични ядра ще измине много време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР