В края на миналата година американските власти наложиха експортни ограничения

...
В края на миналата година американските власти наложиха експортни ограничения
Коментари Харесай

САЩ позволи на Samsung и TSMC да оставят в Китай производството на чипове

В края на предходната година американските управляващи постановиха експортни ограничавания върху доставките в Китай на несъмнено съоръжение за произвеждане на полупроводникови артикули. Тези ограничавания към момента не важат за производителите от Южна Корея и Тайван, чиито заводи се намират в Китай. Според The ​​Wall Street Journal, администрацията на президента Байдън възнамерява да остави в действие това изключение, позволявайки на производителите на чипове да продължат да създават артикули в китайските заводи.

В известието се споделя, че заместник-министърът на търговията на Съединени американски щати по промишлеността и сигурността Алън Естевес е декларирал на среща преди няколко дни, че администрацията има намерение да резервира актуалните изключения за надзор на износа. Това са изключения, при които някои компании, като Samsung Electronics и Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, могат да продължат да доставят съвременно съоръжение на своите китайски заводи. Първоначално тези изключения трябваше да приключат през октомври тази година, само че наподобява, че ще останат в действие за неопределен срок.

Източници от промишлеността настояват, че този ход е равностоен на признание на американските публични лица за компликацията при цялостното уединяване на Китай от доставките на високотехнологично съоръжение. Друга причина за удължение на изключенията може да бъде недоволството на някои компании от увеличението на равнището на интервенция на Вашингтон в тяхната активност. Спомнете си, че Съединените щати се пробваха да предотвратят доставката на модерни микросхеми и съоръжение за тяхното произвеждане в Китай, ограничавайки експорта освен за американските компании, само че и за производителите от други страни, като Япония и Холандия.

Американски и задгранични производители на чипове се опълчват на опитите на Съединени американски щати да лимитират бизнеса им с Китай. Азиатските и европейските държавни управления също се опълчиха на засиления експортен надзор. Тази реакция е разбираема, защото сега Китай е най-големият експортен пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР