В края на месец юни имаше няколко дни с геомагнитни

...
В края на месец юни имаше няколко дни с геомагнитни
Коментари Харесай

Вероятност за геомагнитни бури към края на седмицата

В края на месец юни имаше няколко дни с геомагнитни разстройства, породени от слънчевия вятър – потокът енергийни частици, който дефинира галактическото време. Началото на юли към този момент се обрисува относително умерено откъм слънчево влияние.

Защо не би трябвало да се доверяваме на подправени вести

Според прогнозите на центровете за проучване на слънчевата интензивност в Съединени американски щати, Англия и Русия разстройства и възможност за слаби геомагнитни стихии (от степен G1 – Кр5) има след 5 юни.

Вероятна причина за такова влияние са петната върху Слънцето. Те ясно личат върху настоящата фотография от роботизирания уред на НАСА и Лабораторията за слънчева динамичност.

Снимка: НАСА

Астрофотографът от Турция Сенал Санлъ показа впечатляващ колаж със слънчевите петна от 1 до 30 юни тази година.

Снимка: Сенал Санлъ

Много от тях предизвикаха слаби и междинни геомагнитни стихии, които бяха регистрирани и по нашите географски ширини. Забележете по какъв начин петната са съсредоточени в двете области към приблизителния слънчевия екватор.

Снимка: Филип Смит

А частици от горските пожари в Канада през последните десетина дни доближиха и Северозападните райони на остарелия континент. Засега няма заплаха нечистият въздух да продължи и към Югоизточна Европа.

Но нюйоркчани видяха оранжев нюанс на съвсем цялостната Луна в нощта на 30 юни. Красивата фотография беше снимана в „ града, който в никакъв случай не спи “ от астрофотографа Филип Смит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР