В края на месец октомври стана ясно, че Пентагонът в

...
В края на месец октомври стана ясно, че Пентагонът в
Коментари Харесай

Тръмп и Безос - в спор за 10 милиарда долара

В края на месец октомври стана ясно, че Пентагонът в Съединени американски щати ще подписа контракт с Microsoft на стойност 10 милиарда $. Според него софтуерният колос ще достави армията на Съединени американски щати с огромни клауд системи за предпазване и обработка на данни.

Освен Microsoft, кандидати за рекордната договорка бяха Amazon, IBM и Oracle.

В някакъв миг в конкуренцията останаха единствено фирмите на Бил Гейтс и Джеф Безос, само че преди да бъде взето финалното решение, състезанието бе замразен - по поръчка на Доналд Тръмп.
 Microsoft оборудва армията на Съединени американски щати с AR очила за 480 милиона $
Microsoft оборудва армията на Съединени американски щати

Американските бойци скоро ще наподобяват като Робокоп

Мотивът на Тръмп бе, че резултатите от състезанието може би са подправени в интерес на Amazon, а малко по-късно договорът бе даден на Microsoft.

Още през октомври Джеф Безос даде обещание, че той и компанията му ще заведат дело против Пентагона и Министерството на защитата в Съединени американски щати, само че чак през вчерашния ден, 9 декември, правосъдните документи излязоха нескрито.

В тях Amazon пледира, че компанията е била водач в състезанието до последно, а взетото решение е " резултат от неправилен напън от страна на президента Доналд Тръмп ".
 Снимка 456766

Според Безос и компанията му, Тръмп " неведнъж е подривал позицията на Amazon в обществения бранш и при затворени порти, с цел да противодейства на Джеф Безос, който президентът вижда като собствен политически противник ".

Официалният правосъден иск декларира, че " президентът и главнокомандващ на армията Доналд Тръмп е желал " да прецака Amazon " и е подхванал " персонална вендета " против Безос.
 Brand Health Report, Илон Мъск, Джеф Безос, Сатя Надела и 10-те най-вдъхновяващи софтуерни водачи за 2019 година
10-те най-вдъхновяващи софтуерни водачи за 2019 година

Остава ли Зукърбърг в челните редици

Очертава се много забавен правосъден театър, само че за момента нито Amazon, нито Тръмп или Пентагона са коментирали обществено проблема.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР