В края на месец май по традиция е време да

...
В края на месец май по традиция е време да
Коментари Харесай

Време е за Ролан Гарос 2023

В края на месец май по традиция е време да дадем началото на втория шампионат от Големия шлем за годината Ролан Гарос, а борбите в Париж започват през днешния ден - 28 май.

При мъжете, несъмнено, голямата липса е тази на 14-кратния първенец Рафаел Надал, който разгласи, че пропуща конкуренцията поради травма, само че все пак любимци за неговия престол не липсват.

Световният №1 Карлос Алкарас ще се стреми към своя първи успех в Париж, до момента в който Новак Джокович ще се опита да се трансформира в най-успешния тенисист в шампионатите от Големия шлем, стигайки до своята 23-ата купа. Най-интересното обаче е, че те двамата попаднаха в една половина на схемата, което значи, че могат да се срещнат само в полуфиналите.

Бившият финалист на Ролан Гарос Стефанос Циципас, младият датчанин Холгер Руне, Каспер Рууд Яник Синер, че даже и Даниил Медведев обаче ще бъдат решени на всичко да се включат в битката за купата и сигурно са способни да поднесат изненада.

При дамите полякинята Ига Швьонтек още веднъж е измежду фаворитките за купата, само че за разлика от преди година международната №1 ще дойде във Франция с доста въпросителни към нейното положение, защото тя беше принудена да се откаже в мача си от четвъртфиналите в Рим против Елена Рибакина.

Именно казахстанката наред с шампионката от Australian Open Арина Сабаленка обаче също не крият упоритостите си за купата в Париж, а белорускинята има шансове да измести Швьонтек от първото място в международната класация.

В шампионата при дамите обаче изненадите са съвсем неизбежни, тъй че тенисистки като Джесика Пегула, Каролин Гарсия, Онс Жабер, Коко Гоф и Мария Сакари също не трябва да бъдат отписвани.



Българските очаквания за положително показване на тазгодишния Ролан Гарос още веднъж ще бъдат свързани с първите ни ракети при мъжете и дамите Григор Димитров и Виктория Томова.

През тази седмица Димитров доближи до своя първи край след пауза от пет години по време на шампионата в Женева, което подсказва, че 32-годишният хасковлия се намира в добра форма. Неговото присъединяване в Париж ще започва с квас против казахстанеца Тимофей Скаров, а във втория кръг вероятно го чака мач против Грегоар Барер или Емил Руусувуори. При постигане до трети кръг пък вероятен противник на Григор е поставеният под №8 Яник Синер.

При дамите Виктория Томова ще търси своя първи триумф в главната скица в Ролан Гарос при второто си присъединяване там. Жребият обаче надалеч не бе благоразположен към най-хубавата ни тенисистка, защото в първия кръг ѝ отреди среща още в първия кръг с поставената под №23 рускиня Екатерина Александрова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР